ویژگی های وکیل خوب

فهرست مطالب

از کجا وکیل خوب پیدا کنم ؟

بسیاری از مردم در زندگی روزمره با مسائلی رو به رو می شوند که برای حل و فصل آنها نیازمند مراجعه به مراجع قضایی هستند ، اما خودشان در امور قضایی ، حقوقی یا کیفری دانش و آگاهی لازم را ندارند . در زمان مراجعه به مراجع قضایی برای حل مشکلات حقوقی یا کیفری سوالاتی برای ما پیش می آید ، اینکه از چه کسی باید کمک بگیرم ؟ یا وکیل خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد ؟ و از کجا می توانم وکیل خوب پیدا کنم ؟ دستمزد وکیل خوب چقدر است ؟ و سوالاتی از این قبیل ، در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم .

وکیل خوب کیست 

وکیل خوب کسی است که از طرف شخص دیگری ، اعم از حقیقی یا حقوقی به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می ‌شود .

انواع وکیل دادگستری

هشت نوع وکیل دادگستری در ایران وجود دارد

1- وکیل انتخابی : افراد می توانند در صورت نیاز به وکیل خوب ، وکیل خود را شخصاً انتخاب کنند و با تنظیم قرارداد وکالت او را برای دفاع و پیگیری از حقوق خود نایب قرار دهد که به آن وکیل انتخابی گفته می شود . 2- وکیل معاضدتی: هرگاه شخصی برای دفاع از حقوق خود در دعاوی حقوقی نیازمند وکیل باشد و توانایی مالی برای استخدام وکیل خوب را نداشته باشد ، از سوی دادگاه یا تشخیص کمسیون معاضدت کانون وکلا ، وکیلی به صورت رایگان برای دفاع از حقوق او انتخاب می شود که به آن وکیل معاضدتی گفته می ‌شود . 3- وکیل تسخیری: چنانچه شخصی در دفاع از حقوق خود در دعاوی کیفری ، مانند مواد مخدر یا سرقت و غیره نیاز به وکیل خوب داشته باشد ، اما توانایی مالی برای استخدام وکیل نداشته باشد ، دادگاه از میان وکلای دادگستری ، وکیلی را به صورت رایگان برای وی انتخاب می کند که به آن وکیل تسخیری می‌ گویند. 4- وکیل سازمانی: به وکلایی که در مراجع قضایی از حقوق کارکنان دولتی دفاع می‌ کنند ، وکیل سازمانی می ‌گویند . 5- وکیل اتفاقی: چنانچه شخصی دانش آموخته رشته ی حقوق باشد ، اما شغل او وکالت نباشد و بخواهد برای حل مشکل حقوقی یا کیفری یکی از بستگان نزدیک خود وکالت او را قبول کند ، می تواند خارج از چرخه و آزمون‌ های کانون وکلای دادگستری ، از کانون وکلا برای همان پرونده ، پروانه وکالت موردی بگیرد و با طی مراحل قانونی و پرداخت هزینه مربوطه ، می‌ تواند به این امر اقدام کند . به چنین وکیلی ، وکیل اتفاقی می‌ گویند . 6- وکیل کارآموز: وکلایی که در دوران کارآموزی زیر نظر وکیل سرپرست وکالت می کنند ، وکیل کارآموز هستند . 7- وکیل قوه قضاییه: تمامی افرادی که در رابطه با اجرای ماده 187 قانون پنج ساله سوم توسعه اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی کشور از مرکز امور کارشناسان قوه قضاییه و مشاورین حقوقی پروانه وکالت دریافت کرده‌اند ، وکیل قوه قضا‌ییه هستند . 8- وکیل حمایتی: وکلای قضایی که در اجرای قانون حمایت قضایی و یا قانون سپاه از دفتر حمایت قضایی پروانه دریافت کرده اند ، به عنوان وکیل خوب ایثارگران و بسیجیان در مراجع قضایی قبول وکالت می کنند ، که به او وکیل حمایتی می گویند .

وکیل خوب چه ویژگی هایی دارد ؟

برای اینکه بتوان با خیال راحت امور قضایی خود را به یک وکیل خوب سپرد ؛ وکیل باید دارای ویژگی هایی باشد که بتوان به او اعتماد کرد؛

1- امانتداری‌: وکیل خوب محرم اسرار موکل خود می باشد ؛ زیرا ممکن است به دلیل ماهیت شغلی خود با اسرار زیادی از سوی موکلین خود روبرو شود و او نباید اسرار موکلین را تحت هیچ شرایطی فاش کند . در واقع فاش کردن اسرار موکلین ، نوعی خیانت در امانت است . 2- تخصص و تجربه: وکیل خوب معمولاً در همه ی زمینه های حقوقی یا کیفری فعالیت نمی کند و فقط در یک یا چند زمینه فعالیت دارد ، مثلاً وکیل امور خانواده ، وکیل امور ملکی و وکیل مواد مخدر و غیره ، تا بتواند در آن زمینه تخصص و مهارت کافی کسب نماید و در روند دادگاه ها و مراجع قضایی و قوانین جدید در مورد موضوعی که به طور تخصصی در آن فعالیت دارد ، تجربه و تخصص کافی به دست آورد ؛ به این ترتیب درصد موفقیت در پرونده ها بیشتر خواهد شد . بهتر است موکلین در انتخاب وکیل خوب به این نکته توجه نمایند و وکیلی را انتخاب کنند که با توجه به نیازشان تجربه و تخصص داشته باشد تا به درستی از سوی وکیل راهنمایی شده و وکیل خوب بتواند احتمال موفقیت موکل را در پرونده وی افزایش دهد . 3- صداقت و درستکاری: یکی از ویژگی های وکیل خوب صداقت و درستکاری وی می باشد ؛ زیرا اگر وکیل در کار خود صداقت نداشته باشد ، نمی توان به او اعتماد کرد و به جای اینکه به فکر حل مشکلات موکل خود باشد که به وی با صرف زمان کوتاه تر و با هزینه ای کمتر کمک کند ، تنها به فکر سود خود بوده ؛ حتی ممکن است برخلاف انتظار و تصور موکلش به ضرر او نیز کار کند یا حتی با طرف مقابل در پرونده نیز تبانی و همدستی نماید. پس باید در انتخاب وکیل خوب به صداقت و درستکاری او دقت کرد و باید توجه داشت که وکیل خوب باید در حرفه ی خود فردی خوشنام باشد و به درستکاری و صداقت شهرت داشته باشد . 4- روابط‌ عمومی بالا: وکیل خوب باید بتواند با موکل خود و سایر افراد در جریان پرونده ، ارتباط خوب و موثری برقرار کند ؛ همچنین برای کمک به حل پرونده موکلین ، نیازمند ارتباط با دیگر وکلا یا افراد متخصص در زمینه های مختلف می باشد ؛ به همین دلیل وکیل خوب نیازمند داشتن روابط عمومی بالا است تا احتمال موفقیت در پرونده ها بیشتر شود . 5- اعتماد به نفس بالا : یک وکیل خوب باید دارای توان تجزیه و تحلیل باشد و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار باشد .

وظیفه وکیل خوب در مشاوره حقوقی

وظیفه ‌ی اصلی یک وکیل خوب در مشاوره ی حقوقی ، ارائه مشاوره و راهنمایی ‌های حقوقی است . او باید اطلاعات حقوقی مورد نیاز را در اختیار اشخاص قرار دهد ، متن قراردادها را تنظیم کند و بر روند عقد آنها نظارت داشته باشد . در هر مساله ‌ای وکیل خوب موظف به جمع ‌آوری اطلاعات دقیق درباره‌ ی موضوع و استفاده صحیح از قوانین است . یک وکیل خوب در امور کیفری و حقوقی مربوط به روابط خصوصی اشخاص ، نقش مهمی دارد . وکیل می ‌تواند در امور کاری و اداری ، امور مربوط به مهاجرت ، امور تجاری و مسائل بین المللی و سایر امور حقوقی به اشخاص کمک کند .

یک وکیل خوب با مشاور‌ حقوقی چه تفاوتی دارد 

وکیل خوب شخصی است که روند رسیدگی به پرونده حقوقی موکل را در محاکم قضایی و اداری ، پیگیری می ‌کند ؛ اما مشاور حقوقی شخصی است که با بررسی وضعیت و شرایط پرونده و با در نظر گرفتن قوانین و آیین دادرسی کشور ، به متقاضی توصیه ‌های حقوقی و مشاوره می ‌دهد و راهکارهای حقوقی ارائه می‌ دهد .

وکیل خوب در توکیل

وکیل خوب در توکیل ، وکیلی است که از سوی موکل خود این اختیار را دارد ، وکیل دیگری برای او داشته باشد . داشتن حق توکیل برای وکیل یعنی ، وکیل می ‌تواند برای انجام موضوع قرارداد وکالت به وکیل دیگری وکالت بدهد . طبق ماده ۶۷۲ قانون مدنی ، وکیل در امری نمی تواند برای آن امر به دیگری وکالت دهد ، مگر اینکه صریحاً یا به دلالت قرائن و شواهد وکیل در توکیل باشد . همچنین ماده ۶۷۳ قانون مدنی ، اگر وکیل که وکالت در توکیل نداشته است ، انجام امری را که در آن وکالت دارد ، به شخص ثالثی واگذار کند ، هر یک از وکیل و شخص ثالث در ‌مقابل موکل نسبت به خساراتی که مسبب محسوب می شود مسئول خواهد بود .

انواع توکیل و اعطای وکالت به یک وکیل خوب

۱-توکیل به دیگری : هرگاه در اعطای وکالت از سوی یک وکیل خوب ، صراحتاً یا به صورت ضمنی برای انجام امور ، اجازه وکالت داده شود . در این صورت وکیل اول حذف نمی ‌شود و می ‌تواند بر وکالت وکیل دوم نظارت داشته باشد . در این مورد با فوت و حجر وکیل اول ، وکالت وکیل دوم نیز باطل می ‌شود ؛ همچنین علاوه بر موکل ، وکیل اول هم می‌ تواند وکیل دوم را حذف کند . ۲- تفویض وکالت : چنانچه وکالت به شخص ثالث منتقل شود و وکیل اول حذف ‌شود . در این صورت حق عزل وکیل دوم با موکل است و وکیل اول اختیاری در عزل وکیل دوم نخواهد داشت .

پرونده‌ های وکیل خوب شامل چه موضوعاتی است 

به جز مواردی خاص در امور قضایی ، یک وکیل خوب می‌ تواند در مورد پرونده ‌هایی با موضوعات مختلف قبول وکالت نماید ؛ که برخی از آنها عبارتند از : 1- وکیل خوب در امور خانواده : وکیل خوب خانواده ، وکیلی است که دارای تخصص و تجربه در رسیدگی به دعاوی مربوط به امور خانواده است ، مانند دعاوی مربوط به حضانت ، اثبات زوجیت و غیره می ‌باشد . 2- وکیل خوب در امور ملکی : وکیل خوب در امور ملکی ، وکیلی است که برای حل و فصل دعاوی ملکی اعم از دعاوی ملکی حقوقی و کیفری در مراجع قضایی به دفاع از موکل می‌ پردازد . 3- وکیل خوب دیوان عدالت اداری : وکیل خوب دیوان عدالت اداری وکیلی است که تسلط کامل بر مباحث قانون شهرداری ‌ها و اطلاع از رویه قضایی دیوان عدالت اداری و همچنین آرای صادر شده از هیات عمومی دیوان عدالت اداری را داشته باشد . 4- وکیل خوب چک و سفته : وکیل خوب دعاوی چک ، وکیلی است که دارای دانش و تخصص در خصوص قوانین چک ، قوانین مدنی و تجاری و همچنین آشنایی با رویه قضایی دادگاه‌ ها می ‌تواند به خوبی از حقوق موکل خود دفاع کند . 5- وکیل خوب در امور مهاجرت : وکیل خوب مهاجرت وکیلی است که می تواند به موکلین خود ، خدمات خارج از چهارچوب اداری مهاجرت را ارائه دهد ؛ در حقیقت یک وکیل خوب در زمینه مهاجرت به مهاجرین برای تکمیل کردن فرم ‌های مهاجرت مشاوره می دهد . 6- وکیل خوب در امور ثبت احوال : وکیل خوب ثبت احوال در حوضه مسائل حقوقی مربوط به ثبت احوال مانند تغییر نام و نام خانوادگی ، تغییر سن و غیره تخصص داشته و با قوانین مربوط به ثبت احوال آشنا است. 7- وکیل خوب شرکت‌ ها : وکیل خوب شرکت ، بر موضوعات حقوقی مختلف که با شرکت ‌ها در ارتباط است ، آشنایی دارد و با قوانین مختلف مانند قانون تجارت و لایحه اصلاحی شرکت ‌های سهامی و قوانین دیگر آشنایی کامل دارد . 8- وکیل دادگستری در امور مالیاتی

وکیل خوب حقوقی کیست ؟

وکیل خوب حقوقی ، وکیلی است که به حقوق مدنی و مشاوره حقوقی افراد می ‌پردازد . وکیل خوب حقوقی در دادگاه‌ های حقوقی ، دادگاه خانواده ، شورای حل اختلاف و غیره در زمینه امور مدنی که مرتبط با قوانین حقوقی اعم از قانون مدنی ، قانون آیین دادرسی مدنی ، قانون تجارت ، قانون حمایت خانواده ، قانون امور حسبی و غیره است ، فعالیت دارد ؛ برخی دعاوی حقوقی که وکیل حقوقی در آن به وکالت می پردازد ، عبارتند از ، مطالبه اجرت المثل ، مطالبه نفقه ، دعاوی مطالبه وجه و غیره .

وکیل خوب کیفری کیست ؟

وکیل خوب کیفری ، در زمینه ی دعاوی کیفری مانند مواد مخدر ، جعل ، کلاهبرداری سرقت ، قتل و غیره فعالیت دارد و به وکالت می پردازد . تعدد داشتن وکیل در پرونده های کیفری : در دعاوی کیفری در مرحله تحقیقات مقدماتی ، متهم می ‌تواند فقط یک وکیل داشته باشد . در دعاوی کیفری طرفین می ‌توانند حداکثر دو وکیل داشته باشند . همچنین در جرائمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری 1 است ، هر یک از طرفین می‌ توانند حد اکثر تا 3 وکیل اختیار کند .

وکیل خوب پایه یک دادگستری کیست 

1- وکیل خوب پایه یک دادگستری وکیلی است که پس از پایان تحصیلات دانشگاهی در مقطع کارشناسی و یا بالاتر در رشته ی حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی یا هم‌‌ تراز آن در حوزه ی علمیه ، در آزمون کانون وکلای دادگستری که هر سال یک بار برگزار می ‌شود ، موفق به کسب معدلی شود که بتواند به عنوان کارآموز وکالت پذیرفته شود . 2- وی باید پس از قبولی در آزمون کانون وکلا استعلامات لازم را انجام دهد ؛ از جمله عدم اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی است ، که این آزمایش ‌ها توسط پزشکی قانونی انجام می ‌گیرد ، همچنین باید گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و… را از مراجع مربوطه دریافت و ارائه نماید . 3- برای اینکه شخص به یک وکیل خوب پایه یک دادگستری تبدیل شود ، به عنوان کارآموز وکالت باید حدود دو سال زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری (وکیل سرپرست) به یادگیری و کسب تجربه در زمینه حقوق از طریق حضور در جلسات دادرسی دادگاه‌ های مختلف بپردازد . 4- او باید در جلسات آموزشی که هفته ‌ای یک بار با عناوین تخصصی مختلف از سوی کانون وکلا برگزار می ‌شود شرکت کند . 5- قبولی در آزمونی که کانون وکلا ، برای سنجش مهارت ‌های کامپیوتر برگزار می کند . 6- در صورتی که کارآموز ، دوران کارآموزی خود را به طور کامل سپری کرده و در تمامی مراحل و آزمون ‌های مذکور موفق بوده ، کمیسیون کارآموزی پرونده کارآموزی وی را مورد ارزیابی قرار می‌ دهد و اگر پرونده نقصی نداشت ، کارآموز برای وکالت مجاز بوده و باید در آزمون اختبار شرکت نماید ؛ آزمون اختبار چند بار در سال توسط کانون وکلا برگزار می ‌شود . 7- پس از حضور کارآموز وکالت در مراسم تحلیف و سوگند یاد کردن ، به صورت رسمی عنوان وکیل پایه یک دادگستری را دریافت خواهد کرد و می تواند به عنوان یک وکیل خوب دادگستری فعالیت کند .

وکیل خوب باید چه تحصیلاتی داشته باشد ؟

یک وکیل خوب باید در یکی از رشته های زیر تحصیل کرده باشد :

1- مدرک کارشناسی در یکی از رشته های حقوق یا الهیات و معارف اسلامی (فقه و مبانی حقوق اسلامی) 2- وکیل خوب می تواند دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته ‌های حقوق خصوصی ، حقوق سردفتری ، حقوق ثبت اسناد و املاک ، حقوق اسناد و قراردادهای تجاری ، حقوق بین ‌الملل ، حقوق حمل ‌و نقل ، حقوق جزا و جرم‌ شناسی ، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان ، حقوق عمومی ، حقوق نفت و گاز ، حقوق بشر ، حقوق مالکیت فکری ، حقوق اقتصادی ، حقوق دادرسی اداری ، حقوق هنری و ادبی ، حقوق محیط ‌زیست ، حقوق تجارت بین‌ الملل ، حقوق خانواده ، حقوق تجاری اقتصادی بین ‌المللی ، حقوق شرکت‌ های تجاری ، حقوق ارتباطات ، مدیریت نظارت و بازرسی ، مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی ، مدیریت دادگستری باشد . 3- وکیل خوب می تواند از فارغ ‌التحصیلان حوزه‌ های علمیه باشد .

تعهدات وکیل خوب نسبت به موکل چیست ؟

تعهداتی که یک وکیل خوب نسبت به موکل خود دارد ، به حدود اختیاراتی است که وکیل طبق وکالت‌ نامه با موکل تنظیم کرده است . در وکالت ‌نامه‌ های رسمی که از دفاتر اسناد رسمی صادر می ‌شود و یا وکالت ‌نامه ‌های قضایی ، قسمت حدود اختیارات وکیل مشخص شده است که وکیل و موکل می ‌توانند ، طبق خواسته خود حدود اختیارات وکیل را اعلام کنند.

تعهدات وکیل خوب طبق قانون مدنی

قانون مدنی در مواد 666 تا 673 تعهدات یک وکیل خوب را مشخص کرده است و وکیل باید طبق این مواد قانونی نسبت به وکالت خود در مقابل موکل مسئول و متعهد باشد . 1- براساس ماده ۶۶۶ قانون مدنی ، اگر از تقصیر و یا کوتاهی وکیل ، خسارتی به موکل وارد شود ، به طوری که عرفاً وکیل مسبب آن خسارت باشد ، وکیل مسئول خواهد بود . 2- براساس ماده ۶۶۷ قانون مدنی ، وکیل خوب باید در اقدامات خود مصلحت موکل را مراعات نماید و از آنچه که موکل به او اختیار داده است تجاوز نکند . 3- براساس ماده ۶۶۸ قانون مدنی ، وکیل خوب باید حساب مدت وکالت خود را به موکل بدهد و آنچه را که به جای موکل دریافت کرده است به او بازگرداند . 4- هرگاه برای انجام یک امر ، دو یا چند وکیل مشخص شده باشد ، براساس ماده 669 قانون مدنی ، هیچ یک از آنها نمی‌ تواند بدون دیگری دخالت در آن امر بنماید ؛ مگر اینکه هر یک مستقلاً وکالت داشته باشد . 5- براساس ماده ۶۷۰ قانون مدنی ، چنانچه دو نفر به نحو اجتماع وکیل باشند ، با فوت یکی از آنها ، وکالت دیگری نیز باطل می‌ شود . 6- طبق ماده ۶۷۱ قانون مدنی ، وکالت در هر امر ، نیازمند وکالت در لوازم و مقدمات آن نیز هست ، مگر اینکه تصریح و تأکید به عدم وکالت باشد . 7- طبق ماده ۶۷۲ قانون مدنی ، وکیل خوب در امری نمی ‌تواند برای آن امر به دیگری وکالت دهد ، مگر اینکه صریحاً یا به دلالت قرائن و شواهد ، وکیل در توکیل باشد . 8- اگر وکیل که وکالت در توکیل نداشته باشد ، انجام امری را که در آن وکالت دارد به شخص ثالثی واگذار کند ، طبق ماده 673 قانون مدنی ، هر یک از وکیل و شخص ثالث در مقابل موکل نسبت به خساراتی که مسبب است ، مسئول خواهد بود.

چرا برای حل مشکلات حقوقی و قضایی خود باید وکیل خوب داشته باشیم 

افراد می توانند با داشتن یک وکیل خوب با راهکارهای قانونی و حقوقی و همچنین رویه دادگاه ها و مراجع قضایی آشنا شوند و برای حل و فصل مشکلات حقوقی و قضایی خود به راحتی در کمترین زمان ممکن و با صرف هزینه ی کم ، با کمترین استرس و احتمال بالای موفقیت پرونده ، اقدام کنند . در حقیقت با سپردن پرونده به یک وکیل خوب ، مشکل حقوقی و کیفری افراد با صرفه جویی در زمان و هزینه حل و فصل خواهد شد و با سپردن پرونده به یک وکیل خوب و با تجربه احتمال موفقیت پرونده افزایش یافته و زمان رسیدگی به پرونده تا حد زیادی کاهش خواهد یافت . چنانچه افراد بدون حضور یک وکیل خوب در پرونده ، برای حل مشکل خود به مراجع قضایی مراجعه کنند ، به دلیل نا آگاهی از قوانین و رویه دادگاه ها ، ممکن است در صورت محق بودن در پرونده ، موفق به احقاق حق خود نشوند و در حالی که زمان و هزینه ی زیادی را صرف کرده اند ، اما با شکست مواجه شده و حقشان ضایع گردد .

جرائمی که متهم نمی تواند از داشتن یک وکیل خوب بهره مند شود :

چنانچه متهم پرونده به دلیل اتهام ارتکاب یکی از جرائم سازمان‌ یافته یا جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور ، سرقت ، مواد مخدر و روان‌ گردان و یا جرائم موضوع بندهای (الف) ، (ب) و (پ) ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری ، تحت نظر قرار گیرد ، طبق تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 ، تا یک هفته پس از شروع رسیدگی به اتهام وی ، امکان ملاقات با وکیل خوب را نخواهد داشت ؛ اما پس از یک هفته می تواند برای دفاع از حقوق خود یک وکیل خوب انتخاب کند .

مواردی که وکیل خوب حق وکالت ندارد :

1- چنانچه وکیل یا همسر او با دادرس یا دادستان یا دادیار یا بازپرس پرونده خویشاوندی نسبی یا سببی تا درجه سوم از طبقه دوم داشته باشد ، از قبول وکالت در آن دادگاه ، نزد دادستان یا دادیار یا بازپرس پرونده ممنوع است . 2- طبق ماده ۳۷ قانون وکالت مصوب 1315 ، هرگاه وکیل خوب در مورد پرونده ای از وکالت استعفا دهد یا مدت قرارداد وکالت تمام شود یا از سوی موکل خود عزل شود ، نمی تواند وکالت طرف مقابل پرونده ای که قبلاً وکالت آن را بر عهده داشته است را قبول کند . 3- طبق ماده ۴۰ قانون وکالت مصوب 1315 ، وکیل خوب نباید وکالت پرونده ای را قبول کند که در مورد آن قبلاً به دلیل داشتن سمت قضایی یا حکمیت ، در آن اظهارنظر کتبی نموده است . 4- طبق ماده ۶۲۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 ، در جرائم علیه امنیت کشور یا در مواردی که پرونده مشتمل بر اسناد و اطلاعات سری است و رسیدگی به آنها در صلاحیت سازمان قضایی نیروهای مسلح است ، طرفین دعوی ، نمی توانند هر کسی را به عنوان وکیل خود انتخاب کنند و باید وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح باشد ، انتخاب نماید .

وظایف وکیل خوب کارآموز چیست ؟

1- وکیل خوب کارآموز باید کارهایی را انجام دهد که از سوی کانون وکلا به وی محول شده است ، مانند کار در دادگاه و دادسرا و غیره . 2- وکیل خوب کارآموز باید یک دوره آموزش رایانه را به تشخیص کانون وکلا بگذراند و گواهی مرکز آموزشی مورد تأیید کانون وکلا را ارائه نماید . 3- وکیل خوب کارآموز باید پیگیری پرونده‌ های مرتبط با کارآموزی را تحت نظارت و راهنمایی ‌های وکیل سرپرست انجام دهد و گزارش کار خود را به وی ارائه نماید . وکیل کارآموز باید کلیه امور وکالتی را که قبول می کند ، مانند تنظیم وکالت ‌نامه ، دادخواست ، شکواییه ، لایحه و غیره را با نظارت وکیل سرپرست انجام دهد . 4- وکیل خوب کارآموز باید هر سه ماه از عملکرد خود گزارشی تهیه نماید که حاوی حضور در جلسات دادگاه ، سخنرانی و کارگاه آموزشی و دفتر است و گزارش را به وکیل سرپرست ارائه دهد . وکیل سرپرست نیز باید گزارش را مطالعه و بررسی نماید و حداکثر ظرف یک هفته ، نظر خود را به کمیسیون اعلام کند . چنانچه کارآموز وکالت در بیش از یک پنجم مجموع جلسات سخنرانی یا کارگاه‌ های آموزشی شرکت نکند ، نقصان محسوب می‌ شود و اگر در بیش از یک دوم جلسات شرکت نکند ، موجب تجدید دوره خواهد شد . ‌5- وکیل خوب کارآموز باید در جلسات دادرسی مدنی و کیفری دادگاه‌ ها حداقل ماهی دو مرتبه شرکت و از پرونده‌ ها گزارش تهیه کند . گزارش ‌ها باید حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ جلسه دادگاه ، به صورت منظم جمع ‌آوری ، تایپ یا پاک‌ نویس شده و در مهلت ‌های مشخص شده ، به کمیسیون تسلیم شود . حداقل تکلیف وکیل کارآموز حضور در دو جلسه دادرسی مدنی و کیفری دادگاه ها است . 6- وکیل خوب کارآموز باید در دوره ی کارآموزی خود در دایره ی معاضدت قضایی حضور داشته باشد و با توجه به امکانات کانون و تصمیم کمیسیون آموزش ببیند و در پایان دوره ، گواهی دایره ی معاضدت را ارائه کند . 7- وکیل کارآموز باید پس از پایان دوره یا در مهلت ‌هایی که کمیسیون تعیین می‌ کند ، پایان دوره خود را اعلام و مدارک انجام تکالیف را حداکثر ظرف 20 روز به کمیسون کارآموزی تقدیم نماید . 8- پس از احراز انجام وظایف ، توسط کارآموز وکالت ، وی باید برای آزمون اختبار آماده شود و بعد از قبولی در آزمون اختبار و انجام مراسم تحلیف و سوگند یاد کردن ، پروانه وکالت پایه یک را دریافت کند .

آیا تأسیس دفتر توسط بهترین وکیل کارآموز ممنوع است

تأسیس هرگونه دفتر یا مؤسسه ، به تنهایی یا مشارکت با کارآموزان دیگر و وکلا برای وکیل خوب کارآموز ممنوع است و کارآموز وکالت باید ابتدا در دفتر وکیل سرپرست حاضر شود و تحت نظارت وکیل سرپرست قبول وکالت نماید ، در غیر این صورت ، عمل وی تخلف انتظامی محسوب می ‌شود .

تفاوت‌‌ های وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری

1- وکیل خوب پایه یک دادگستری می‌ تواند بدون محدودیت در تمام پرونده های حقوقی و کیفری قبول وکالت نماید ؛ اما وکیل پایه دو حق حضور در تمامی پرونده های حقوقی یا کیفری را ندارد و فقط حق شرکت در آن دسته محاکم کیفری را دارد که به جرائم تعزیری حبس کمتر از ۱۰ سال ، شلاق و جزای نقدی و همچنین در محاکم حقوقی پرونده‌ های مالی کمتر از ۵۰ میلیون تومان و خواسته‌ های غیرمالی به جز اصل نکاح و طلاق و اثبات نسب و نفی نسب ، را دارد .

آیا میدانستید که موسسه حقوقی دادآرمان خدمات وکیل طلاق هم ارائه میدهد؟ 2- اگر وکیل خوب توسط کانون وکلا پذیرش شده باشد ، وکیل پایه یک دادگستری می ‌شود و اگر از طریق قوه قضاییه پذیرش شده باشد ، وکیل پایه دو دادگستری خواهد بود .

 بهترین وکیل کارآموز در چه پرونده هایی حق وکالت ندارد 

۱- وکیل خوب کارآموز در پرونده ‌هایی که قابل فرجام‌ خواهی در دیوان عالی کشور هستند ، حق وکالت ندارد. ۲- وکیل کارآموز در پرونده‌ هایی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری یک است ، نمی توانند قبول وکالت نماید . ۳- وکالت در پرونده ‌های مالی با خواسته و یا ارزش خواسته بیش از دو میلیارد ریال ۴- قبول وکالت در پرونده ‌های دادگاه انقلاب با تعدد قاضی در صلاحیت وکیل کارآموز نمی باشد .

یک وکیل خوب چه اختیاراتی دارد ؟

طبق ماده ۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی ، وکالت در دادگاه ‌ها شامل تمام اختیارات راجع به امر دادرسی است ، جز آنچه را که موکل استثناء کرده باشد یا توکیل در آن خلاف شرع باشد

 اختیارات بهترین وکیل در وکالت ‌نامه تصریح

۱- وکالت راجع به اعتراض به رأی ، تجدیدنظر ، فرجام خواهی و اعاده دادرسی ۲- وکالت در مصالحه و سازش ۳- وکالت در ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند طرف و استرداد سند ۴- وکالت در تعیین جاعل ۵- وکالت در ارجاع دعوا به داوری و تعیین داور ۶- وکالت در توکیل ۷- وکالت در تعیین مصدق و کارشناس ۸- وکالت در دعوای خسارت ۹- وکالت در استرداد دادخواست یا دعوا ۱۰- وکالت در جلب شخص ثالث و دفاع از دعوای ثالث ۱۱ – وکالت در ورود شخص ثالث و دفاع از دعوای ورود ثالث ۱۲ – وکالت در دعوای متقابل و دفاع در قبال آن ۱۳ – وکالت در ادعای اعسار (ناتوانی مالی) ۱۴ – وکالت در قبول یا رد سوگند تبصره یک:  اشاره به شماره ‌های مذکور در این ماده بدون ذکر موضوع آن تصریح محسوب نمی‌ شود . تبصره دو:  سوگند ، شهادت ، اقرار ، لعان و ایلاء قابل توکیل نمی ‌باشند .

 بهترین وکیل چقدر مالیات پرداخت می کند 

یک وکیل خوب بر مبنای حق ‌الوکاله ای که از موکل دریافت می کند ، مالیات و همچنین سهم کانون وکلا را پرداخت می کند . برای پرداخت مالیات از سوی وکیل ، او باید بر وکالت ‌نامه ، تمبر مالیاتی الصاق نماید که این تمبر مالیاتی مبنای تعیین میزان مالیات او در اداره مالیات می ‌باشد . وکیل پرونده موظف است در هر مرحله از دادرسی ، تمبر مالیاتی آن را الصاق نماید و باید حق ‌الوکاله آن مرحله را دریافت کند .

هزینه یا حق ‌الوکاله یک وکیل خوب 

یک وکیل خوب در برابر قبول وکالت موکلین ، دستمزدی دریافت می ‌کند که به آن حق ‌الوکاله وکیل گفته می گویند . حق الوکاله وکیل یا تابع قرارداد است و یا تابع تعرفه قانونی می ‌باشد یا در مواردی حق ‌الوکاله وکیل مدنی را کارشناس تعیین می کند . مواردی هستند که در تعیین مقدار حق الوکاله وکیل موثر است از جمله اعتبار وکیل ، تخصص او ، شهرت و تحصیلات تکمیلی و درصد موفقیت او در پرونده های مشابه و غیره . هزینه های دادرسی که برای رسیدگی به پرونده پرداخت شده است ، هیچ یک از مبلغ حق الوکاله وکیل پرداخت نمی شود و پرداخت تمام هزینه ها در جریان دادرسی ، مانند هزینه طرح دعوا و کارشناس و غیره بر عهده ی موکل می باشد . اگر وکیل برای رسیدگی به پرونده موکل مجبور به رفت و آمد به شهر دیگری باشد ، هزینه سفر و اقامت وی نیز برعهده موکل است .

هزینه یا حق ‌الوکاله یک وکیل خوب

قرارداد مالی بین بهترین وکیل و موکل

پس از اینکه یک وکیل خوب دادگستری و موکل در مورد پرونده ای به توافق رسیدند و وکیل برای قبول وکالت ، قرارداد وکالت تنظیم کرد ، معمولاً بین وکیل و موکل قراردادی مالی تنظیم می ‌شود که مبلغ حق ‌الوکاله وکیل ، نحوه و زمان پرداخت آن با توافق وکیل و موکل تعیین می‌ شود . با توجه به میزان حق‌ الوکاله ، مبلغی از آن به عنوان پیش پرداخت به وکیل پرداخت می‌ شود و بقیه مبلغ حق الوکاله با توافق وکیل و موکل و طی مدت ‌های مقرر در قرارداد و به صورت اقساطی پرداخت می ‌شود . قرارداد مالی حق ‌الوکاله یک قرارداد لازم ‌الاجرا است ؛ بنابراین اگر موکل در مهلت ‌های مقرر به تعهدات خود در پرداخت حق الوکاله عمل نکند ، وکیل می ‌تواند اجرای مفاد قرارداد را از دادگاه تقاضا نماید . همچنین در برخی موارد ممکن است ، تمام حق الوکاله وکیل به صورت یکجا و در ابتدای قرارداد از سوی وکیل خوب پرونده دریافت شود .

هزینه مطالعه ی پرونده توسط وکیل 

هرگاه موکل صرفاً برای مطالعه ی پرونده به یک وکیل خوب مراجعه نماید ، برای اینکه با مطالعه پرونده ، وکیل وضعیت دعوا را ارزیابی نماید که آیا امکان موفقیت در آن دعوی وجود دارد یا خیر ؟ گاهی نیز ممکن است ، وکیل پرونده را به جهت تنظیم لایحه برای موکل مطالعه می ‌کند که هزینه آن نیز به شرایط و نوع دعوا بستگی دارد .

محاسبه حق الوکاله وکیل بهترین وکیل در دعاوی

نحوه محاسبه حق الوکاله وکیل خوب در دعاوی مالی :

در دعاوی مالی مانند دعاوی چک ، سفته و بیشتر دعاوی ملکی ، حق ‌الوکاله یک وکیل خوب طبق ارزش مال مورد دعوا دریافت می ‌شود و حق الوکاله دعوای مالی ، طبق توافق بین وکیل و موکل ، شرایط دعوا ، سختی یا آسانی و نیز تعدد رفت و آمد وکیل برای رسیدگی به پرونده تعیین می ‌شود . عرف وکلا برای محاسبه ی حق ‌الوکاله در دعاوی مالی معمولاً ، از 10 درصد ارزش خواسته مالی شروع می ‌شود ؛ اما با توجه به بعضی از شرایط که به چند مورد اشاره کردیم ، ممکن است حق الوکاله بیشتر و یا کمتر نیز تعیین شود .

نحوه محاسبه حق ‌الوکاله وکیل خوب در دعاوی کیفری :

در دعاوی کیفری ، مبلغ حق ‌الوکاله وکیل خوب ، عرف خاصی وجود ندارد و تابع دعوی ، وضعیت طرفین ، روند دادرسی ، حجم پرونده و غیره می ‌باشد. نحوه محاسبه حق ‌الوکاله وکیل خوب در هر مرحله‌ از دادرسی : حق ‌الوکاله وکیل در هر مرحله از دادرسی جداگانه محاسبه و دریافت می‌ شود و در مراحل دیگر مانند تجدیدنظر ، فرجام‌ خواهی ، اعاده دادرسی اعمال ماده 477 و اجرای حکم ، به صورت جداگانه تعیین و دریافت می شود .

حق مشاوره وکیل خوب چیست 

هرگاه موکل برای حل مشکل خود و مشاوره گرفتن به وکیل خوب مراجعه می کند ، مبلغی را در ابتدا به وکیل جهت مشاوره و راهنمایی پرداخت می ‌کند ، به این مبلغ حق مشاوره می گویند . میزان حق مشاوره عرف خاصی ندارد و برای تعیین مبلغ مشاوره وکیل به مواردی مانند مدت زمان مشاوره ، شهرت و تخصص وکیل ، نوع پرونده و غیره توجه می شود .

پایان وکالت وکیل خوب

طبق ماده ۶۷۸ قانون مدنی ، وکالت وکیل خوب به چند روش پایان می یابد که عبارتند از : 1- پایان وکالت وکیل به عزل موکل 2- پایان وکالت با استعفای وکیل 3- پایان وکالت با فوت یا جنون وکیل یا موکل

 پایان وکالت وکیل خوب به عزل موکل

* طبق ماده 679 قانون مدنی ، موکل می ‌تواند هر زمان که بخواهد وکیل خود را عزل و برکنار کند ؛ مگر اینکه وکالت وکیل خوب با عدم عزل در ضمن عقد لازمی شرط شده باشد . همچنین طبق ماده 680 قانون مدنی ، کلیه اموری که وکیل قبل از رسیدن خبر عزل و برکناری خود ، در حدود قرارداد وکالت انجام دهد ، نسبت به موکل نافذ است . * طبق ماده‌ ی 37 قانون آیین دادرسی مدنی ، چنانچه عزل وکیل شفاهی باشد ، باید در صورتجلسه‌ ی دادگاه قید شود و موکل آن را امضا کند . * هرگاه عزل وکیل به موجب سند رسمی یا عادی و یا اعلام کتبی ضمن لایحه‌ ی تقدیمی به دادگاه انجام شود ، طبق ماده ‌ی 37 قانون آیین دادرسی مدنی این امر مانع جریان دادرسی نخواهد بود .

 پایان وکالت وکیل خوب با استعفای وکیل

طبق ماده 681 قانون مدنی ، پس از استعفای وکیل خوب ، تا زمانی که معلوم است موکل به اذن خود باقی است ، وکیل می ‌تواند در آنچه وکالت داشته اقدام کند .

 پایان وکالت وکیل خوب با فوت یا جنون وکیل یا موکل

ابطال وکالت با محجوریت موکل : طبق ماده 682 قانون مدنی ، محجوریت موکل موجب ابطال قرارداد وکالت می ‌شود ؛ مگر در اموری که حجر مانع از توکیل در آنها نمی ‌باشد . ابطال وکالت با محجوریت وکیل : محجوریت ‌وکیل نیز موجب ابطال وکالت می شود ؛ مگر در اموری که حجر مانع از اقدام در آن نباشد .

فسخ وکالت وکیل خوب

چنانچه متعلق وکالت از بین برود یا موکل عملی را که مورد وکالت است ، خود انجام دهد یا به طور کلی عملی که مخالف با وکالت وکیل ‌باشد به جا آورده ، مثل اینکه مالی را که برای فروش آن وکالت داده بود خود بفروشد ، طبق ماده 683 قانون مدنی ، در این صورت وکالت وکیل منفسخ می‌ شود.

انواع وکالت ‌نامه وکیل خوب

1- وکالت ‌نامه رسمی : وکالت ‌نامه رسمی به وکالتی گفته می ‌شود که در دفتر اسناد رسمی ثبت شود . وکالت‌ نامه رسمی در حضور یک وکیل خوب و موکل او و با احراز هویت طرفین انجام می ‌شود . اعتبار وکالت ‌نامه رسمی با اعتبار اسناد رسمی برابر است . بسیاری از امور حساس مانند نقل و انتقال اموال ، فقط با داشتن وکالت ‌نامه رسمی انجام می شود و با وکالت ‌نامه عادی امکان ‌پذیر نمی ‌باشد . 2- وکالت ‌نامه عادی : وکالت ‌نامه عادی بدون ثبت و نظارت دفتر اسناد رسمی نوشته شود . مانند برگه ‌های وکالتی که در اختیار وکلای دادگستری قرار دارد و این وکالت ‌نامه ‌ها برای مطرح کردن شکایت ، پدافند از موکل در شرایطی همچون فسخ قرارداد و غیره مورد استفاده قرار می گیرد . برای تایید وکالت نامه عادی شرایطی وجود دارد که طبق ماده 34 قانون آیین دادرسی مدنی ، عبارتند از : 1- تنظیم وکالت نامه عادی در ایران : اگر وکالت ‌نامه عادی در ایران تنظیم شده باشد ، یک وکیل خوب می‌ تواند ذیل وکالت‌ نامه تأیید کند که وکالت ‌نامه عادی را موکل شخصاً در حضور او امضا یا مهر کرده یا انگشت زده است . 2- تنظیم وکالت نامه عادی در خارج از ایران : چنانچه وکالت نامه عادی در خارج از ایران داده شده باشد ، باید به گواهی یکی از مأمورین سیاسی یا کنسولی جمهوری اسلامی ایران برسد . مرجع گواهی وکالت ‌نامه اشخاص مقیم کشورهای فاقد مأمور سیاسی یا کنسولی ایران ، به موجب آیین ‌نامه ای خواهد بود که توسط وزارت دادگستری و با همکاری وزارت امور خارجه تهیه و به تصویب رئیس قوه قضاییه رسیده است . 3- اگر وکالت در جلسه دادرسی داده شود : در این صورت مراتب در صورتجلسه قید شده و به امضای موکل خواهد رسید . 4- چنانچه موکل در زندان باشد : هرگاه موکل در زندان باشد و به شخصی وکالت دهد ، رئیس زندان یا معاون وی باید امضا یا اثر انگشت او را تصدیق کند . تبصره : هرگاه موکل ، امضا و مهر یا اثرانگشت خود را انکار کند ، دادگاه به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.

لزوم بررسی پرونده توسط یک وکیل خوب

یک وکیل خوب قبل از پذیرش پرونده ، ابتدا جلسه ای را با حضور موکل ترتیب می دهد تا با وی در مورد پرونده صحبت کند و از موکل می خواهد کلیه اسناد و مدارک مربوط به پرونده را ارائه نماید تا بتواند با دقت آنها را بررسی کند . وکیل خوب با مطالعه و بررسی پرونده ، موکل را از نتایج احتمالی پرونده مطلع می سازد و احتمال موفقیت پرونده را با ذکر دلایل و مواد قانونی در اختیار موکل قرار می دهد . همچنین موکل را در زمان تقریبی رسیدگی به پرونده و رویه مراجع قضایی و دادگاه ها و هزینه های دادرسی و حق الوکاله وکیل و دیگر هزینه ها راهنمایی می کند . وکیل خوب با مطالعه ی پرونده ، کمبودها و نقص اسناد و مدارک موجود در پرونده را تشخیص داده و در جهت تکمیل مدارک و ادله موجود ، موکل را راهنمایی می کند . چنانچه موکل بدون حضور یک وکیل خوب دادگستری برای حل و فصل پرونده خود به مراجع قضایی مراجعه نماید ، ممکن است به دلیل نقص مدارک و فقدان ادله کافی در پرونده با شکست مواجه شود و حتی در صورتی که حق با او باشد ، نتواند از حق خود به درستی دفاع کند و پرونده وی با شکست روبرو شود و حق وی ضایع گردد .

یک وکیل خوب چگونه پروانه وکالت می گیرد

صدور پروانه کارآموزی وکالت طبق قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376 : * طبق ‌ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376 ، کانون ‌های وکلای دادگستری ، موظفند هر سال حداقل یک بار ، نسبت به پذیرش متقاضیان‌ پروانه کارآموزی وکالت از طریق آزمون ، با آگهی در روزنامه ‌ها اقدام نماید و حداکثر ظرف مدت 6 ماه پس از برگزاری آزمون ، نتایج قطعی را اعلام نموده و باید نسبت به صدور پروانه کارآموزی وکالت برای پذیرفته ‌شدگان اقدام نمایند . * طبق تبصره ماده 1 ، تعیین تعداد کارآموزان وکالت برای هر کانون بر عهده ی کمیسیونی متشکل از رئیس کل دادگستری استان ، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب و ‌رئیس کانون وکلای مربوط می ‌باشد .

‌شرایط صدور پروانه کارآموزی وکالت برای وکیل کارآموز :

طبق ماده 2 ، برای اشخاصی که پروانه کارآموزی وکالت (وکیل خوب کارآموز) صادر می ‌شود که علاوه بر دارا بودن دانشنامه کارشناسی یا بالاتر حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی‌ یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی دارای شرایط ذیل باشند : ‌الف) اعتقاد و التزام عملی به احکام و مبانی دین مقدس اسلام ب) اعتقاد و تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه ، قانون اساسی ج) نداشتن پیشینه محکومیت مؤثر کیفری ‌د) نداشتن سابقه عضویت و فعالیت در گروه ‌های الحادی و فرق ضاله و دشمن با اسلام و گروه‌ هایی که مرام‌ نامه آنها مبتنی بر نفی و رد ادیان الهی‌ می‌ باشد . ه) عدم وابستگی به رژیم منحوس پهلوی و تحکیم پایه ‌های رژیم طاغوت ‌و) عدم عضویت و هواداری از گروهک ‌های غیرقانونی و دشمن با جمهوری اسلامی ایران ‌ز) عدم اعتیاد به مواد مخدر و مصرف مشروبات الکل ‌* طبق تبصره 1 ماده 2 ، کانون ‌های وکلا باید به منظور احراز شرایط فوق از مراجع صلاحیت ‌دار استعلام نمایند و مراجع مزبور موظفند حداکثر ظرف ‌مدت 2 ماه پاسخ لازم را اعلام کنند . * طبق تبصره 2 ، برای اشخاصی که مطابق قانون از کارآموزی معاف هستند ، در صورتی پروانه وکالت صادر می‌ شود که دارای شرایط این ماده باشند . ‌* طبق تبصره 3 ، مدت کارآموزی اعضای هیأت علمی دانشکده ‌های حقوق نصف مدت سایر کارآموزان خواهد بود . ‌* طبق تبصره 4 ، اقلیت ‌های مذهبی رسمی از دارا بودن شرایط مندرج در بند ‌الف مستثنی می ‌باشند .

‌اعتبار پروانه وکالت وکیل خوب دادگستری

* اعتبار پروانه وکالت یک وکیل خوب دادگستری ، طبق تبصره 5 ماده 2 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376 ، سه سال است و تمدید آن مشروط به درخواست متقاضی است . هرگاه وکیلی یکی از شرایط این قانون را نداشته باشد ، کانون وکلا مکلف است موضوع و دلایل آن را به دادگاه انتظامی وکلا ، اعلام نماید . دادگاه انتظامی وکلا پس از رسیدگی به موضوع ، ‌نسبت به تمدید یا عدم تمدید پروانه وکالت رأی صادر می‌ کند . پروانه این اشخاص تا صدور حکم قطعی معتبر خواهد بود ، مگر در مواردی که دادگاه با‌ توجه به ضرورت حکم تعلیق صادر نماید .

‌سهمیه پروانه وکالت کانون وکلا برای یک وکیل خوب به چه کسانی تعلق می گیرد 

طبق ماده 3 قانون فوق الذکر ، 30درصد سهمیه کانون وکلای هر حوزه به ایثارگران که شامل افراد زیر هستند ، اختصاص می ‌یابد : * رزمندگانی که شش ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه جنگ داشته و یا در اسارت دشمن بوده ‌اند . * جانبازان 25% و بالاتر * بستگان درجه اول شهدا و جانبازان 50% به بالا وکیل خوب برای دریافت پروانه وکالت از بین ایثارگرانی‌که بیشترین نمره را آورده ‌اند انتخاب خواهند شد . * نکته : طبق تبصره این ماده ، استفاده از این سهمیه مانع از پذیرش ایثارگرانی که نمره قبولی سهمیه آزاد را آورده‌اند نمی ‌باشد .

ابطال پروانه کارآموزی وکالتِ وکیل کارآموز

* طبق تبصره 3 ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376 ، یک وکیل خوب کارآموز در دوران کارآموزی خود باید حسن اخلاق داشته باشند ، چنانچه به تشخیص کمیسیون کارآموزی خلاف آن احراز و تشخیص شود ، با تأیید رئیس کانون و رأی دادگاه انتظامی کانون ، پروانه کارآموزی وکالت آنان ابطال می شود. ‌* کسانی که دارای رتبه قضایی هستند ، طبق تبصره 4 ماده 6 ، به مدت سه سال در آخرین محل خدمت خود حق وکالت نخواهند داشت . متخلف به ‌ترتیب تکرار مستوجب مجازات ‌های درجه 3 الی 6 خواهد بود .

تأسیس دفتر وکالت توسط وکیل خوب

یک وکیل خوب طبق ماده 6 ، نمی‌ تواند در غیر از محلی که برای آنجا پروانه وکالت گرفته ‌است ، دفتر وکالت تأسیس نماید و وکیل نمی ‌تواند عملاً فعالیت ‌وکالتی خود را در محل دیگری متمرکز کند . تخلف از این حکم مستوجب مجازات انتظامی درجه 3 در نوبت اول و درجه 4 در نوبت دوم و درجه 5‌ در نوبت سوم خواهد بود . به این تخلف در دادسرا و دادگاه انتظامی کانونی رسیدگی می شود که تخلف در حوزه آن واقع شده است . در صورت عدم رسیدگی کانون اخیر ، کانون متبوع وکیل نیز حق رسیدگی خواهد داشت . ‌* طبق تبصره 1 ماده 6 : وکالت از خویشاوندان تا‌ درجه سوم از شمول این ماده مستثنی است . ‌* طبق تبصره 2 :  محدوده حوزه هر کانون به پیشنهاد وزیر دادگستری و تصویب رئیس قوه قضاییه مشخص می شود .

یک وکیل خوب از کدام مرجع پروانه وکالت دریافت می کند ؟

یک وکیل خوب می تواند از دو مرجع پروانه وکالت دریافت کند :

1- کانون‌ وکلا : اولین مرجع قانونی برای صدور پروانه‌ی وکالت در ایران اتحادیه ‌ی سراسری کانون ‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) است که به اختصار به آن کانون وکلا می گویند . 2- قوه قضاییه : یکی از مراجعی که می‌ تواند برای یک وکیل خوب ، پروانه وکالت صادر نماید ، قوه ‌ قضاییه است . برای جذب وکلا از سوی قوه قضاییه ، نهادی با عنوان مرکز امور مشاوران حقوقی ، وکلا و کارشناسان قوه‌ قضاییه تشکیل شده است که پس از مدتی به کانون ملی مشاوران حقوقی ، وکلا و کارشناسان تغییر نام داد .

انواع وکیل خوب رایگان

1- وکیل خوب رایگان معاضدتی : هرگاه پرونده حقوقی باشد و شخص در مراجع قضایی برای دفاع از خود به وکیل نیاز داشته باشد ، اما توانایی پرداخت حق الوکاله وکیل را نداشته باشد ، می ‌تواند تقاضای وکیل رایگان نماید . 2- وکیل خوب رایگان تسخیری : زمانی که پرونده کیفری باشد و شخص برای دفاع از خود نیازمند وکیل خوب و با تجربه باشد ، اما نتواند برای خود وکیل اختیار کند و توانایی پرداخت حق الوکاله وکیل را نداشته باشد ، در این حالت با توجه به نظر دادگاه از بین وکلای دادگستری یک وکیل رایگان برای او گرفته می‌ شود که به آن وکیل تسخیری گفته می شود

مراجع تقاضای وکیل خوب رایگان

1- مرکز امور مشاوران قوه قضائیه 2- کانون وکلای دادگستری فرد متقاضی باید به یکی از مراکز فوق مراجعه کند و تقاضای کتبی خود به همراه دلایل آن را ارائه نماید ، چنانچه متقاضی شرایط لازم برای اختیار کردن وکیل رایگان را داشته باشد ، نهاد مورد تقاضا می ‌تواند برای وی وکیل خوب رایگان یا وکیل معاضدتی معرفی کند . برای تقاضای وکیل خوب رایگان ، باید عدم توانایی مالی متقاضی اثبات شود و همچنین پرونده ی وی قابل دفاع در مراجع قضایی باشد .

حق ‌الوکاله وکیل رایگان را چه کسی پرداخت می ‌کند

چنانچه رأی دادگاه به نفع موکل صادر شود ، دادگاه می‌ تواند طرف دیگر دعوا را به پرداخت حق ‌الوکاله وکیل خوب معاضدتی محکوم نماید ؛ این حق برابر ۵ درصد از حکم صادره بر علیه طرف دیگر است ، اگر رأی دادگاه به ضرر موکل صادر شود ، در این صورت حق ‌الوکاله ‌ای به وکیل تعلق نخواهد گرفت .

امتناع از قبول وکالت معاضدتی توسط وکیل خوب

طبق ماده ۳۱ قانون وکالت ، وکالت معاضدتی که از طرف کانون وکلا به یک وکیل خوب ارجاع می ‌شود ، باید توسط وکیل اجرا شود . طبق ماده ۳۳ قانون وکالت ، وکلای دادگستری مکلفند هر سال ، در سه دعاوی حقوقی به عنوان وکالت معاضدتی شرکت کنند ، عدم پذیرش وکالت معاضدتی برای وکلا تخلف محسوب می ‌شود ، این امر تکلیفی است که قانون بر عهده وکیل گذاشته است . در صورتی که موکل ، وکیل معاضدتی خود را عزل کند ، دیگر حق استفاده از وکیل معاضدتی را ندارد . تعیین حق ‌الوکاله وکیل خوب (براساس آیین ‌نامه تعرفه حق ‌الوکاله و حق ‌المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری سال 1399) در اجرای ماده 19 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1332 و ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1379 و به پیشنهاد کانون وکلای دادگستری مرکز و مرکز وکلا ، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه آیین ‌نامه تعرفه حق ‌الوکاله ، حق ‌المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری به شرح زیر می ‌باشد : * طبق ماده 2 آیین ‌نامه ، قرارداد حق ‌الوکاله بین یک وکیل خوب و موکل معتبر است ؛ در صورتی که قراردادی در خصوص حق ‌الوکاله در بین نباشد ، تعیین حق‌ الوکاله در مورد وکیل و موکل ، مالیات و سهم کانون ، صندوق و سهم مرکز طبق این تعرفه خواهد بود . چنانچه میزان حق ‌الوکاله در قرارداد کمتر از تعرفه موضوع این آیین ‌نامه باشد ، در مورد محکوم ‌علیه مبلغ کمتر مکلف است . * طبق ماده 3 آیین ‌نامه ، وکیل خوب مکلف است در فرم وکالت‌ نامه مبلغ حق ‌الوکاله را درج نماید و نباید از عباراتی مانند «طبق تعرفه» استفاده نماید ؛ در صورتی که حق ‌الوکاله وجه نقد نباشد ، وکیل موظف است ضمن درج اصل حق ‌الوکاله ، معادل ارزش ریالی آن را در وکالت ‌نامه اظهار نماید . چنانچه در نتیجه توافق وکیل و موکل و حسب وکالت‌ نامه ، مبلغ حق ‌الوکاله بیشتر از تعرفه تأیید شده باشد ، دادگاه نسبت به محکوم‌ علیه تا حداکثر میزان تعرفه موضوع این آیین ‌نامه رأی خواهد داد . * طبق ماده 5 آیین ‌نامه ، در صورتی که قراردادی در مورد حق‌ الوکاله در بین نباشد ، حق ‌الوکاله وکلای متعدد به تساوی به آنان تعلق می ‌گیرد ، مگر آنکه به نحو دیگری توافق شده باشد . تبصره : در مواردی که چند وکیل خوب در پرونده اعلام وکالت می ‌نمایند و پروانه برخی از کانون و برخی از مرکز باشد با توافق وکلا از فرم وکالت ‌نامه کانون یا مرکز به عنوان وکالت ‌نامه مشترک می‌ توانند بهره ببرند و لوایح را نیز در سربرگ یکی از وکلا تقدیم می ‌نمایند ، اما هر کدام از وکلا مکلفند حقوق قانونی مربوط به سهم خود از حق ‌الوکاله را حسب مورد به کانون ، مرکز یا صندوق حمایت بپردازند . * طبق ماده 8 آیین ‌نامه ، تنظیم و ارائه وکالت ‌نامه توسط وکیل تسخیری یا معاضدتی الزامی است ، هر چند توسط مرجع قضایی و به نمایندگی از موکل امضاء شده باشد ؛ حق ‌الوکاله وکیل تسخیری یا معاضدتی دو برابر حداقل تعرفه موضوع این آیین ‌نامه است و تا زمانی که وکیل حق ‌الوکاله را دریافت نکرده باشند ، نیازی به ابطال تمبر مالیاتی و پرداخت سهم کانون مرکز و صندوق نمی ‌باشد .

تعیین حق ‌الوکاله وکیل خوب در دعاوی مالی

* طبق ماده 9 آیین‌ نامه ، با لحاظ ماده 62 قانون آیین دادرسی عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 ، در دعاوی مالی در موردی که حکم دادگاه بدوی نخستین از نظر بهای خواسته قطعی است ؛ میزان حق ‌الوکاله یک وکیل خوب ، ده درصد بهای خواسته است و در صورت قطعی نبودن حکم از نظر خواسته با بهای آن ، به ترتیب زیر تعیین می ‌شود : الف) تا مبلغ پانصد میلیون ریال : هشت درصد بهای خواسته ب) نسبت به مبلغ بیشتر از پانصد میلیون ریال تا دو میلیون ریال : هفت درصد بهای خواسته پ) نسبت به مبلغ بیشتر از دو میلیارد ریال تا ده میلیارد ریال : پنج درصد بهای خواسته ت) نسبت به مبلغ بیشتر از ده میلیارد ریال تا سی میلیارد ریال : چهار درصد بهای خواسته ث) از مبلغ سی میلیارد ریال به بالا : سه درصد بهای خواسته * طبق ماده 10 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله طرح یا دفاع در مقابل دعاوی ورود ، جلب و یا اعتراض ثالث و تقابل معادل حق‌ الوکاله مرحله ‌ای است که ثالث در آن مرحله وارد یا جلب شده یا به رأی صادره در آن مرحله اعتراض کرده و یا خوانده ، دعوای تقابل مطرح کرده است .

تعیین حق ‌‌الوکاله وکیل خوب در احکام غیابی

* طبق ماده 11 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله پرونده ‌هایی که منتهی به صدور حکم غیابی و اعتراض به آن به میزان تعیین شده در ماده 9 این آیین ‌نامه است ، اما چنانچه وکیل از ابتدا وکالت داشته و به حکم غیابی اعتراض شود ، از نظر تعقیب و دفاع از حکم غیابی در مرحله واخواهی ، حق ‌الوکاله دیگری به وکیل محکوم ‌له حکم غیابی تعلق نخواهد گرفت .

تعیین حق ‌الوکاله وکیل خوب در برخی قرارها

* طبق ماده 12 در مواردی که دعوا به یکی از نتایج زیر منتهی شود ، حق ‌الوکاله به ترتیب زیر تعیین می ‌شود : الف) قرار ابطال دادخواست پیش از پاسخ به دعوا و دفاع از آن : یک چهارم حق ‌الوکاله وکیل خوب در مرحله بدوی (نخستین) ب) قرار رد دادخواست پس از پاسخ به دعوا و دفاع از آن : یک دوم حق ‌الوکاله وکیل در مرحله نخستین پ) قرار عدم استماع یا رد دعوا به عللی مانند مرور زمان و اعتبار امر مختوم و رد تقاضای اعاده دادرسی : تمام حق ‌الوکاله ‌ای که برای حکم تعیین شده است . ت) قرار سقوط دعوای تجدیدنظر پیش از پاسخ به دعوا و دفاع از آن : یک چهارم حق ‌الوکاله وکیل خوب در مرحله تجدیدنظر ث) قرار سقوط دعوای تجدیدنظر پس از پاسخ به دعوا و دفاع از آن : یک دوم حق ‌الوکاله وکیل در مرحله تجدیدنظر ج) حق ‌الوکاله اعتراض به قرارهای حقوقی قابل اعتراض حداقل یک میلیون ریال و حداکثر یکصد میلیون ریال است . * تبصره : در صورت فسخ یا نقض قرارهای موضوع این ماده و اعاده پرونده جهت ادامه رسیدگی ماهوی ، حق ‌الوکاله آن مرحله به وکیل خوب تعلق می‌ گیرد .

حق ‌الوکاله  بهترین وکیل  در امور حسبی و دعاوی غیرمالی

طبق ماده 13 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله یک وکیل خوب در امور حسبی دعاوی خانوادگی و غیرمالی به شرح زیر تعیین می‌ شود : الف) مطلق دعاوی خانوادگی یا دعاوی مالی ناشی از زوجیت و همچنین امور حسبی : حداقل مبلغ پنج میلیون ریال و حداکثر مبلغ دویست میلیون ریال ب) دعاوی که خواسته آنها مالی نیست یا تعیین بهای خواسته به موجب قانون لازم نیست : حداقل مبلغ چهار میلیون ریال و حداکثر مبلغ سیصد میلیون ریال

حق ‌الوکاله وکیل خوب در رسیدگی به دعاوی کیفری

* طبق ماده 14 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله یک وکیل خوب در رسیدگی به دعاوی کیفری به شرح زیر تعیین می ‌شود :

الف) جرائم داخل در صلاحیت رسیدگی دادگاه ‌های کیفری یک ، نظامی یک و دادگاه انقلاب

1- جرائم مستوجب مجازات ‌های سلب حیات (اعدام و قصاص) ، قطع عضو ، حبس ابد یا حبس تعزیری درجه یک : حداقل مبلغ پنج میلیون ریال و حداکثر دو میلیارد ریال 2- جرائم مستوجب مجازات ‌های تعزیری درجه 2 و 3 : حداقل مبلغ سی میلیون ریال و حداکثر یک میلیارد ریال 3- دیگر جرائم : حداقل مبلغ ده میلیون ریال و حداکثر پانصد میلیون ریال

ب) جرائم داخل در صلاحیت رسیدگی دادگاه‌ های کیفری دو و نظامی دو و اطفال و نوجوانان :

1- جرائم مستوجب مجازات‌ های حدود ، دیات و تعزیری درجه 4 و 5 : حداقل مبلغ ده میلیون ریال و حداکثر پانصد میلیون ریال 2- جرائم مستوجب مجازات‌ های تعزیری درجه 6 : حداقل حق الوکاله یک وکیل خوب ، مبلغ پنج میلیون ریال و حداکثر سیصد میلیون ریال 3- دیگر جرائم : حداقل مبلغ دو میلیون ریال و حداکثر دویست میلیون ریال پ) اعتراض به قرارهای قابل اعتراض دادسرا : حداقل یک میلیون ریال و حداکثر یکصد و پنجاه میلیون ریال ت) فرجام خواهی کیفری ، تقاضای اعاده دادرسی و تقاضای اعمال ماده 477 آیین دادرسی کیفری : حداقل دو میلیون ریال و حداکثر دویست میلیون ریال ث) دعاوی که فقط وکلای تبصره ماده 48 آیین دادرسی کیفری می ‌توانند در آنها قبول وکالت نمایند : حداقل پنجاه میلیون ریال و حداکثر پانصد میلیون ریال * طبق تبصره 1 ماده 14 آیین ‌نامه ، از حق ‌الوکاله وکیل خوب در دعاوی کیفری موضوع این ماده پنجاه درصد مربوط به فرآیند تحقیق در دادسرا اعم از دادسرای عمومی و انقلاب ، دادسرای نظامی و سایر دادسراها 30 درصد مربوط به دادگاه بدوی و 20 درصد مربوط به تجدیدنظرخواهی است . در مواردی که رسیدگی بدون مرحله دادسرا است ، حق ‌الوکاله وکیل خوب در مرحله دادسرا به حق ‌الوکاله مرحله بدوی افزوده می ‌شود و در مواردی که حکم بدوی قطعی است ، حق ‌‌الوکاله مرحله تجدیدنظر نیز در مرحله بدوی پرداخت می‌ شود . * طبق تبصره 2 ماده 14 آیین ‌نامه ، در صورت قبول فرجام خواهی یا اعاده دادرسی و نقض رأی (شکستن رأی) سابق و اعاده پرونده به مرجع سابق هم ‌عرض ، جهت رسیدگی و وکالت وکیل خوب در مرحله جدید ، حق ‌الوکاله آن مرحله نیز اضافه خواهد شد . * طبق تبصره 3 ماده 14 آیین ‌نامه ، در صورتی که پرونده دارای چند موضوع اتهامی باشد ، ملاک تعرفه اتهامی است که دارای جرم بالاتری است و به ازای هر جرم اضافه ‌تر 20 درصد همان حق ‌الوکاله به تعرفه اضافه می ‌شود .

حق ‌الوکاله وکیل خوب در رسیدگی دعاوی در شورای حق اختلاف

* طبق ماده 15 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله یک وکیل خوب در شوراهای حل اختلاف و محاکم دادگستری در مقام رسیدگی به اعتراض نسبت به آرای شوراهای مذکور ، حسب مورد به میزان حق ‌الوکاله مرحله نخستین و تجدیدنظر دعاوی کیفری و امور و دعاوی حقوقی مربوط است .

حق ‌الوکاله رسیدگی دعاوی در دیوان عالی کشور

* طبق ماده 16 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله وکیل خوب در دیوان عالی کشور در دعاوی مالی و غیرمالی طبق تعرفه مرحله تجدیدنظر است . * همچنین طبق ماده 17 ، حق ‌الوکاله اعتراض به آرای کیفری که مرجع رسیدگی به آن دیوان عالی کشور است ، طبق تعرفه مرحله تجدیدنظر است . * طبق ماده 18 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله وکیلی که پس از نقض رأی ، وکالت را برعهده می‌ گیرد ، معادل یک دوم حق ‌الوکاله پیش از نقض می ‌باشد . * تعرفه حق‌ الوکاله در دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات و دادسرای دیوان عالی کشور و سایر دادسراها و دادگاه ‌های انتظامی ، طبق ماده 19 آیین‌ نامه ، حداکثر مبلغ بیست میلیون ریال است .

حق ‌الوکاله وکیل در دعاوی دیوان عدالت اداری و مراجع غیرقضایی

* طبق ماده 20 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله در دیوان عدالت اداری و سازمان تعزیرات حکومتی ، حداقل مبلغ چهار میلیون ریال و حداکثر مبلغ پانصد میلیون ریال است . حق ‌الوکاله در مراجع غیرقضایی مانند هیأت‌ های موضوع قانون کار مصوب 1369 ، حداقل مبلغ چهار میلیون ریال و حداکثر مبلغ دویست میلیون ریال است . * طبق ماده 21 آیین ‌نامه ، 60 درصد حق ‌الوکاله موضوع مواد 9 ، 12 و 20 این آیین ‌نامه به مرحله نخستین و 40 درصد به مرحله تجدیدنظر تعلق می‌ گیرد . * طبق ماده 22 ، حق ‌الوکاله هر مرحله در ابتدای هر مرحله به یک وکیل خوب پرداخت می ‌شود ؛ مگر اینکه به نحو دیگری توافق شده باشد . * تبصره : در صورتی که کانون یا مرکز گواهی وکالت تخصصی را برای وکلا صادر کند ، به حق ‌الوکاله آنان در حدود صلاحیت تخصصی ، 10 درصد افزوده می ‌شود .

حق ‌الوکاله وکیل خوب در صورت حل پرونده خارج از دادگستری

طبق ماده 23 آیین ‌نامه ، به منظور کاهش ورود پرونده به دستگاه قضایی و تشویق وکلا به سوق دادن پرونده به صلح و سازش و حل و فصل در خارج از دادگستری ، حق ‌الوکاله وکیل خوب در اموری که خارج از دادگستری است یا پس از طرح آن در دادگاه به خارج از دادگستری ارجاع و به صدور رأی منتهی می ‌شود و حق ‌الوکاله دعاوی که در دادگاه یا خارج دادگاه به صلح ختم می ‌شود و نیز در خصوص مطلق دعاوی خانواده در مواردی که به صلح و سازش ختم شود ، به میزان حق ‌الوکاله کل دعوا است .

حق ‌الوکاله وکیل در صورت عزل یا فوت موکل

طبق ماده 24 آیین ‌نامه ، در صورت عزل ، فوت یا حجر موکل یا استحقاق وکیل خوب یا انتفاع موضوع وکالت به جهتی از جهات قانونی ، چنانچه پرونده آماده صدور رأی باشد ، تمام حق ‌الوکاله آن مرحله به وکیل تعلق خواهد گرفت . در غیر این صورت ، میزان حق ‌‌الوکاله به تناسب کاری که وکیل در آن مرحله انجام داده است ، حسب مورد به تشخیص کانون وکلا یا مرکز تعیین خواهد شد.

حق ‌الوکاله وکیل خوب در اجرای احکام حقوقی

طبق ماده 25 آیین ‌نامه ، حق ‌الوکاله وکیل خوب در امور اجرایی در اجرای احکام حقوقی و ادارات اجرای اسناد رسمی و لازم ‌الاجرای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور حداقل چهار میلیون ریال و حداکثر دو درصد مبلغ محکوم به یا مورد اجرا است و نسبت به دیگر موارد حداقل چهار میلیون ریال و حداکثر تا مبلغ یکصد و پنجاه میلیون ریال است .

حق ‌الزحمه خدمات حقوقی و مشاوره ‌ای 

طبق ماده 26 آیین ‌نامه ، حق ‌الزحمه ارائه خدمات حقوقی و مشاوره ‌ای وکیل خوب در صورتی که وکالت‌ نامه ‌ای تنظیم نشده و توافقی در بین نباشد به شرح زیر می ‌باشد : الف) اموری از قبیل تنظیم دادخواست ، شکواییه ، لایحه دفاعیه و اظهارنامه ، حداکثر پنجاه میلیون ریال ب) مشاوره به ازای هر ساعت حداقل پانصد هزار ریال و حداکثر پنج میلیون ریال پ) حق ‌الزحمه صرف مطالعه پرونده توسط وکیل خوب ، حداقل دو میلیون ریال و حداکثر پنجاه میلیون ریال

هزینه سفر وکیل خوب برای رسیدگی به پرونده

طبق ماده 30 آیین ‌نامه ، هزینه مسافرت وکیل خوب ، چنانچه نسبت به آن توافق نشده باشد ، اعم از هزینه رفت و آمد و اقامت در داخل یا خارج از کشور و… به عهده موکل بوده و علاوه بر هزینه‌ های سفر و حق ‌الوکاله ، فوق ‌العاده مأموریت برای هر روز در صورتی که سفر در داخل استان و خارج از حوزه قضایی محل اشتغال وکیل باشد ، مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریال و در صورتی که سفر خارج از استان محل اشتغال وکیل باشد ، مبلغ سه میلیون ریال و در مسافرت ‌های خارج از کشور هم‌ تراز مدیران کل می ‌باشد . * تبصره : با توجه به لزوم تمرکز فعالیت وکالتی در حوزه قضایی مندرج در پروانه ، وکلایی که اقدام به تمرکز فعالیت وکالتی در شهری غیر از محل مندرج در پروانه خویش نموده ‌اند که در پرونده ‌های مرتبط با این تخلف ، علاوه بر اینکه از سوی کانون یا مرکز تحت تعقیب انتظامی قرار خواهند گرفت ، حق دریافت هزینه سفر و فوق ‌العاده مأموریت مندرج در این ماده را ندارند .

برای ارتباط با وکلای خوب موسسه ثبتی حقوقی دادآرمان از جمله وکیل مهریه ، وکیل طلاق ، وکیل مواد مخدر و دیگر وکلای حاذق با شماره های زیر تماس بگیرید:

02122904873

02122904874

09128400921

مطالب پیشنهادی برای شما: 

1 – وکیل کیست و چه وظایفی دارد؟

2 – حق حبس مهریه چیست؟ و شرایط استفاده زوجه از حق حبس مهریه

3 – بهترین وکیل ملکی تهران

4 – وکیل آنلاین تلگرام

5 1 رای
امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها