فهرست مطالب
Toggleمهمترین نکات طلاق توافقی
مهمترین نکات طلاق توافقی تصمیم گیری زوجین در مورد مسائل مالی و غیر مالی طلاق است. در طلاق توافقی زن و مرد با هم در مورد طلاق، توافق دارند، از این رو دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه خانواده تقدیم می کنند. زوجین باید بدون دخالت دادگاه در خصوص مسائل طلاق تصمیم گیری و توافقات خود را به صورت مکتوب به دادگاه تقدیم کنند.
طلاق در ایران
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می رود.
طبق ماده 1120 قانون مدنی، عقد نکاح با طلاق، فسخ نکاح یا به بذل مدت در عقد موقت (صیغه) منحل می شود.
طبق قوانین طلاق در ایران، طلاق جزو ایقاعات است، چون یک طرفه است و تنها از سوی مرد انجام می شود. طبق ماده 1133 قانون مدنی، مرد حق طلاق دارد یعنی هر زمان که بخواهد حتی بدون داشتن دلیل موجه می تواند از دادگاه درخواست طلاق نماید. همچنین طبق ماده 1139 قانون مدنی، طلاق مخصوص عقد دائم بوده و زن در عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از سوی شوهر از زوجیت خارج می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل طلاق توافقی در سال جدید با وکیل طلاق توافقی موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
طلاق توافقی
هرگاه زن و مرد هر دو در طلاق با یکدیگر توافق داشته باشند و به دلایلی تمایل به ادامه ی زندگی مشترک با یکدیگر نداشته باشند و بخواهند با طلاق به زندگی مشترک خود پایان دهند، باید دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه خانواده تقدیم کنند.
به گفته ی مهدی رضوی وکیل طلاق توافقی در شمال تهران، در واقع طلاق توافقی آسان ترین نوع طلاق در ایران است که برای وقوع آن تنها توافق زوجین مطرح است. در صورتی که زوجین برای طلاق با هم توافق داشته باشند و در خصوص مسائل مالی و غیرمالی طلاق با یکدیگر به توافق برسند، می توانند با طرح دادخواست طلاق توافقی توسط خودشان یا وکیل طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند و به زندگی مشترک خود پایان دهند؛ اما در صورتی که نتوانند در خصوص حقوق مالی زوجه مانند مهریه، نفقه و غیره و سایر مسائل غیر مالی مانند حضانت و حق ملاقات با فرزند پس از طلاق با هم توافق کنند، دیگر نمی توانند برای طلاق توافقی اقدام کنند، چرا که قانون دخالتی در توافقات زوجین در طلاق توافقی ندارد و زوجین باید خودشان در مورد مسائل مربوط به طلاق با هم به تفاهم برسند.
در واقع مهمترین تفاوت طلاق یک طرفه با طلاق توافقی در این است که در طلاق یک طرفه دادگاه در خصوص مسائل طلاق تعیین تکلیف می کند اما در طلاق توافقی زوجین بدون دخالت دادگاه در مورد مسائل طلاق تصمیم گیری می کنند.
اگر برای ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق توافقی نیاز به مشاوره و راهنمایی داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق توافقی را برای دریافت مشاوره در این زمینه به شما معرفی می کند.
نکات مهم در طلاق توافقی
مهدی رضوی بهترین وکیل طلاق توافقی در شرق تهران در خصوص مهمترین نکات طلاق توافقی می گوید: همان طور که گفته شد مهمترین نکات در طلاق توافقی، تصمیم گیری در مورد مسائل مالی و غیرمالی طلاق است، که زوجین پیش از طرح دادخواست و اقدام برای طلاق بهتر است در خصوص مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، تنصیف اموال روج، حضانت و حق ملاقات با فرزند پس از طلاق با هم به توافق برسند، سپس باید توافقات خود را به صورت مکتوب به دادگاه تقدیم کنند، همچنین در مورد توافقات زوجین در طلاق توافقی باید به این نکته اشاره کنیم که زوجین می توانند هر زمان که بخواهند توافقات خود را تغییر دهند، چه در زمانی که هنوز رای طلاق یا همان گواهی عدم امکان سازش صادر نشده است و یا پس از صدور رای طلاق و همچنین در موقع اجرا و ثبت طلاق توافقی و حتی پس از ثبت طلاق، زن و مرد می توانند توافقات خود را تغییر دهند و براساس آن عمل کنند.
اگر در مورد طلاق توافقی و دعاوی مرتبط با آن از جمله حذف نام همسر از شناسنامه پس از طلاق توافقی نیاز به مشورت با یک وکیل طلاق توافقی با تجربه داری، ما 10 تا از بهترین وکیل طلاق را به شما معرفی می کنیم.
مهریه در طلاق توافقی
سوالات بسیاری در خصوص توافقات زوجین در طلاق توافقی مطرح می شود، خصوصا در مورد حقوق مالی زوجه اینکه آیا در طلاق توافقی به زن مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت و تنصیف اموال زوج که مهمترین حقوق مالی زوجه هستند، تعلق می گیرد یا خیر؟
وکیل طلاق توافقی در غرب تهران در پاسخ به این سوال می گوید: باید بدانید در طلاق توافقی به زن مهریه تعلق می گیرد و زوجه می تواند طبق آنچه با زوج توافق کرده است، مهریه خود را مطالبه نماید. زن و مرد خودشان در مورد مقدار و نحوه پرداخت مهریه با هم به توافق می رسند.
اما بسیاری از افراد به اشتباه فکر می کنند، در طلاق توافقی زن باید حتما مهریه خود را ببخشد تا بتواند طلاق بگیرد، اما چنین نیست و در هر شرایطی به زن مهریه تعلق می گیرد و زوجه می تواند با توجه به توافقات خود با زوج در خصوص مهریه، قسمتی یا تمام مهریه خود را مطالبه نماید و یا آن را ببخشد.
اگر برای مطالبه مهریه نمی دونی از کجا باید شروع کنی، با وکیل مهریه موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
نفقه در طلاق توافقی
نفقه یکی دیگر از حقوق مالی زوجه بشمار می رود که از نظر قانون گذار بسیار اهمیت دارد و پس از عقد نکاح به زن نفقه تعلق می گیرد و پرداخت هزینه های زندگی زن که شامل، تهیه مسکن مناسب، هزینه های درمان و کلیه هزینه های مورد نیاز زن، می باشد، بر عهده ی مرد است. در صورت ترک انفاق، زن می تواند برای مطالبه نفقه خود اقدام کند و همچنین در صورت شکایت کیفری در خصوص ترک انفاق، زوج به مجازات مقرر در قانون به دلیل ترک انفاق محکوم می شود.
طبق قانون ترک انفاق یکی از مصادیق عسر و حرج زوجه محسوب می شود و زن می تواند به دلیل ترک انفاق از دادگاه خانواده درخواست طلاق نماید و در صورتی که مرد نفقه زن را پرداخت نکند، و دادگاه نیز نتواند مرد را مجبور به پرداخت نماید، به درخواست زوجه از سوی دادگاه حکم طلاق صادر می شود.
البته در صورتی که زوجین دارای فرزند مشترک باشند نفقه ی او پس از طلاق برعهده ی پدر است حتی اگر حضانت فرزند پس از طلاق توافقی با مادر باشد اما نفقه ی فرزند و پرداخت هزینه های زندگی او برعهده ی پدر خواهد بود.
تنصیف اموال زوج در طلاق توافقی
تنصیف اموال زوج از جمله حقوق مالی زوجه است. در تنصیف اموال، مقدار مالی را که مرد پس از ازدواج به دست آورده است در هنگام طلاق از 1 تا 50 درصد آن به تشخیص قاضی به زن تعلق می گیرد و لزوما نصف آن به زن تعلق ندارد.
برای اجری تنصیف اموال در طلاق باید شرایطی وجود داشته باشد، زوج باید شرط تنصیف را در عقدنامه امضا کرده باشد و در موقع عقد نکاح این شرط را پذیرفته باشد و همچنین باید طلاق از طرف مرد باشد و درخواست طلاق به دلیل نشوز زوجه مانند خیانت زن، سوء معاشرت و غیره نباشد، بنابراین در طلاق توافقی حتی اگر مرد شرط تنصیف اموال را امضا کرده باشد، چون طلاق از طرف مرد نبوده و زوجین هر دو برای طلاق توافق دارند، تقسیم اموال زوج در طلاق توافقی به زن تعلق نمی گیرد.
اجرت المثل ایام زوجیت در طلاق توافقی
اجرت المثل ایام زوجیت به دستمزدی گفته می شود که به زن برای انجام کارهای خانه داری و نگهداری از فرزندان به درخواست زوج و به قصد عدم تبرع (رایگان نبودن) تعلق می گیرد. مقدار اجرت المثل ایام زوجیت براساس تعداد سال های زندگی مشترک، تعداد و جنسیت فرزندان، شاغل یا خانه دار بودن زوجه و معیارهای دیگر محاسبه می شود.
برای مطالبه اجرت المثل در طلاق، مانند سایر حقوق مالی زوجه، زن و مرد باید در مورد مقدار و نحوه پرداخت آن با هم به توافق برسند و حتی زن می تواند طبق توافق با مرد، اجرت المثل خود را مطالبه نکند.
برای دریافت مشاوره در مورد دعاوی خانواده و طلاق با وکلای مجرب ما در موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس و بهترین نتیجه رو دریافت کن.
حضانت فرزند در طلاق توافقی
نگهداری و حضانت فرزند در طلاق توافقی با چه کسی است؟
بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران در این باره می گوید: طبق قانون حضانت دائم فرزند بر عهده ی والدین است و نگهداری و مراقبت از فرزند حق و تکلیف والدین است و والدین نمی توانند از قبول حضانت فرزند خود امتناع کنند، مگر اینکه عدم صلاحیت پدر یا مادر و یا هر دوی آنها اثبات شده باشد و به دلیل سلب حضانت والدین، حضانت فرزند طبق مطلحت کودک از سوی دادگاه خانواده به شخص دیگری سپرده شود.
در انواع طلاق، حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر و از 7 سالگی تا رسیدن به بلوغ شرعی با پدر است و پس از رسیدن فرزند به بلوغ شرعی که برای دختر 9 سال تمام قمری و برای پسر 15 سال تمام قمری است، او می تواند یکی از والدین را برای زندگی انتخاب کند، اما در طلاق توافقی زن و مرد در مورد حضانت و نگهداری فرزند توسط یکی از والدین و حق ملاقات با فرزند پس از طلاق توافقی براساس مصلحت کودک با یکدیگر توافق می کنند و دادگاه در تصمیم گیری آنها در مورد حضانت و حق ملاقات با فرزند دخالتی نمی کند، مگر اینکه تصمیم گیری زوجین در این خصوص به مصلحت کودک نباشد.
در صورتی که زن و مرد برای طلاق اقدام کنند و تا صدور رای نهایی طلاق در مورد نگهداری از کودک با هم توافق نداشته باشند، دادگاه حضانت موقت فرزند را به یکی از والدین واگذار می کند تا برای حضانت تصمیم گیری شود.
گواهی عدم بارداری در طلاق توافقی
پیش از صدور گواهی عدم امکان سازش، در طلاق توافقی، باید وضعیت زوجه از نظر بارداری مشخص شود، به این منظور زوجه باید برای اخذ گواهی عدم بارداری به پزشکی قانونی یا یکی از آزمایشگاه های مورد اعتماد دادگاه خانواده مراجعه نماید و گواهی عدم بارداری را دریافت و در اختیار قاضی قرار دهد. مدت اعتبار گواهی بارداری سه ماه است و پس از آن فاقد اعتبار خواهد بود؛ همچنین در طلاق زن یائسه و زن باکره (زنی که با او آمیزش نشده) نیازی به دریافت گواهی عدم بارداری نمی باشد.
بارداری زن در طلاق از این جهت اهمیت دارد، که در صورت باردار بودن زن، دادگاه باید برای حضانت، حق ملاقات و نفقه فرزند پس از طلاق تعیین تکلیف نماید، از این رو ارائه گواهی عدم بارداری زوجه در انواع طلاق از جمله طلاق توافقی الزامی است.
موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت کاملترین مشاوره در خصوص طلاق، بهترین وکیل طلاق را به شما معرفی می کند، همچنین شما عزیزان می توانید از طریق کانال حقوقی تلگرام با بهترین وکیل طلاق در ارتباط باشید…
پشیمانی زوجین در طلاق توافقی
پس از رسیدگی به پرونده طلاق توافقی در دادگاه و طی مراحل قانونی، به درخواست زوجین گواهی امکان سازش صادر می شود و پس از آن زن و مرد می توانند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کنند. مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش سه ماه از تاریخ ابلاغ رای است و زن و مرد تا پایان مهلت تعیین شده فرصت دارند برای ثبت طلاق به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کنند.
ممکن است پس از صدور رای طلاق زوجین از طلاق توافقی منصرف شوند در این صورت می توانند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه نکنند و پس از سه ماه اعتبار گواهی عدم امکان سازش به پایان می رسد و فاقد اعتبار خواهد بود. البته در مورد پشیمانی زوجین در طلاق توافقی باید به این نکته اشاره کنیم که پشیمانی زوجه در طلاق توافقی تاثیری در اجرای صیغه طلاق و ثبت آن ندارد و مرد می تواند به دفترخانه طلاق مراجعه کند و بدون حضور زوجه طلاق را ثبت کند، اما در صورتی که زوج از طلاق توافقی پشیمان شود زوجه نمی تواند او را برای اجرای صیغه طلاق مجبور کند و او می تواند برخلاف رای طلاق از طلاق دادن همسر خود منصرف شود مگر اینکه زن وکالت در طلاق داشته باشد.
کلام آخر
وکیل طلاق توافقی یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق از جمله طلاق توافقی فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، مهدی رضوی، بهترین وکیل طلاق تضمینی (طلاق توافقی) در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره حقوقی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی خانواده نیاز به مشورت با یک وکیل خانواده داری، می تونی از طریق پیج اینستاگرام بهترین وکیل ایران و کانال حقوقی تلگرام با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید و هر سوالی داری بپرسی.
پشیمانی زوجه از طلاق توافقی و عدم حضور او در دفترخانه رسمی طلاق تاثیری در اجرای صیغه طلاق و ثبت آن ندارد و مرد می تواند به دفترخانه مراجعه کند و طلاق را بدون حضور زوجه اجرا و ثبت نماید.
بله، زوجین می توانند در هر یک از مراحل دادرسی و یا پس از صدور رای طلاق و یا حتی پس از اجرای صیغه طلاق و ثبت آن توافقات خود را تغییر دهند و باید پس از تغییر توافقات براساس آن عمل نمایند.
بله، ارائه گواهی عدم بارداری پیش از صدور رای طلاق الزامی است، چرا که در صورت وجود فرزند مشترک باید در خصوص حضانت، حق ملاقات و نفقه او پس از طلاق از سوی دادگاه تعیین تکلیف شود.
بله، در هر شرایطی به زن مهریه تعلق می گیرد حتی اگر طلاق به دلیل خیانت زوجه باشد. اما در طلاق توافقی دادگاه دخالتی در میزان و نحوه پرداخت مهریه ندارد و زوجین باید در مورد مقدار و نحوه پرداخت مهریه با هم به توافق برسند و زوجه می تواند قسمتی یا تمام مهریه خود را ببخشد یا آن را مطالبه کند.