طلاق توافقی چیست ؟
طلاق توافقی به نوعی طلاق می گویند که زوجین ، توانایی ادامه زندگی مشترک را نداشته باشند و تصمیم می گیرند که از یکدیگر جدا شوند .
در طلاق غیابی ، زن و مرد هر دو راضی به طلاق و جدایی هستند و قصد این را دارند که رابطهشان تا جایی که ممکن است زودتر به اتمام رسد .
در طلاق توافقی هر دو طرف برای آن که زودتر هدف خود برسند میتوانند که در مورد کلیه مسائل مربوطه اعم از مهریه ، نفقه ، حضانت فرزندان و … توافق کنند تا که مشکلی در گذراندن پروسه طلاق پیش نیاید .
دادگاه همه توافقاتی که صورت گرفته است توجه می کند و آن ها را در گواهی عدم امکان سازش ذکر می کند این گواهی یکی از مهمترین مدارک برای طلاق توافقی می باشد .
مهریه
مهریه یکی از مهمترین موضوعاتی است که توافق بر سر آن از گذشته تا به امروز بسیار مشکل بوده است .
در طلاق توافقی مقداری دریافت مهریه امر ساده ای نمی باشد .مهریه حق زن است اما در اگر زن خواهان جدایی باشد مردها معمولا مهریه را بهانه قرار می دهند و خواستار بخشش آن هستند . مهریه به دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه می باشد . در طلاق توافقی دیگر تفاوتی میان آنها نیست . گرفتن و بخشیدن مهریه توافق طرفین ارتباط مستقیم دارد .
نفقه
بر اساس ماده ۱۱۰۷ « نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن و البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج بهوسیله نقصان یا مرض … »
باتوجه به این موضوع مقدار نفقه برای هر کس متفاوت می باشد و با توجه به پرونده و شرایط زندگی زن مقدار آن را مشخص می شود .
حضانت فرزند
حضانت فرزندان یکی دیگر از مهم ترین مسائلی است که هنگام طلاق مورد بحث قرار می گیرد . بر اساس ماده ۱۱۶۹ حضانت و نگهداری فرزندان تا ۷ سالگی آن ها با مادر بوده و پس از هفت سالگی با پدر می باشد . اما به صورت توافق سنی را برای حضانت در نظر بگیرند . بطور معمول در پرونده های طلاق توافقی زن مهریه خود را می بخشد و حضانت فرزندان خود را به عهده میگیرد . دادگاه همواره توافقاتی که صورت گرفته در میان زن و مرد احترام گذاشته و برای آن اعتبار و ارزش قائل است