فهرست مطالب
Toggleتفاوت ازدواج دائم و موقت
ازدواج چیست؟
ازدواج به عقدی گفته می شود که بین زن و مرد است که طی این عقد زن بر مرد حلال می شود و هدف از ازدواج زندگی مشترک زن و مرد و فرزند آوری است.
مهمترین اصل در ازدواج، پذیرش یکدیگر است. این که نخواهیم شریک زندگی مان را شبیه رؤیاها و خواسته های خودمان بسازیم. در نهایت آنچه ضامن خوشبختی انسان می شود، پذیرش است. این که هر دو طرف خواسته های یکدیگر را بپذیرند، بدون آن که کسی از خواسته های معقولش کوتاه بیاید. ازدواج، انتخاب بی نقصترین همسر نیست بلکه انتخاب همراه و پذیرش او با تمام نقص ها و کمبودها و تلاشی برای بهتر شدن است.
ازدواج فواید فردی و اجتماعی بسیاری دارد، افزایش قدرت جامعه، ایمان و کاهش بزه کاری و جرم در جامعه، جلوگیری از به هم خوردن نسل ها و حفظ ارزش ها و سنت ها نمونه هایی از این فواید هستند.
خانواده، واحد بسیار تخصصی تأمین محبتی است که به کسب اطمینان از ثبات عاطفی کمک می کند. تحقق این امر هنگامی است که زن و مرد در شرایطی امروزی، زندگی موفقیت آمیز داشته باشند. ثبات عاطفی در بلند مدت، بسیار بیشتر از هیجانات جسمانی برای انسان جنبه حیاتی دارد.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره در زمینه طلاق و دعاوی مربوط به آن و مزایای استفاده از سایت موسسه حقوقی دادآرمان، با بهترین وکیل طلاق تضمینی، تماس بگیر.
ازدواج دائم
طبق شرع اسلام عقد نکاح به دو دسته عقد دائم و عقد موقت تقسیم می شود.
عقد دائم یا ازدواج دائم به رابطه زوجیت گفته می شود که بین زن و مرد منعقد می شود و به صورت دائمی و ابدی می باشد. در عقد دائم زن و مرد نسبت به یکدیگر تکالیفی دارند، که به محض عقد نکاح بر آنها واجب می شود، مانند تمکین از مرد که بر عهده ی زن می باشد و نفقه زن که بر عهده مرد می باشد و در صورتی که هر یک از طرفین از وظایف زناشویی خود تخلف کنند، طرف مقابل می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و الزام به انجام تکلیف مورد نظر را درخواست نماید. مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، تنصیف اموال مرد و ارثیه حقوق مالی زن در عقد دائم هستند.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق تضمینی در شرق تهران تماس بگیری و مشاوره دریافت کنی.
ازدواج موقت
ازدواج موقت یا مُتعَه یا نکاح مُنْقَطِع یا عقد موقت نوعی ازدواج است که زن با خواندن صیغه ای، خود را برای زمانی معین و محدود به ازدواج مرد در می آورد. این نوع ازدواج، در قانون مدنی ایران به رسمیت شناخته شده و ازدواج موقت در ایران به نام صیغه یا صیغه محرمیت معروف می باشد.
عقد موقت یعنی زن، شخصاً یا به وسیله وکیلش، خود را برای مدتی معلوم با مهریه تعیین شده به ازدواج مردی درآورد که در ازدواج با او مانع شرعی نداشته باشد. مهریه تنها حقوق مالی زن در عقد موقت است و نفقه و سایر حقوق مالی به زن تعلق نمی گیرد.
اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق تضمینی با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
الفاظ در ازدواج موقت
در ازدواج موقت (صیغه) تنها اراده و رضایت زن و مرد برای تحقق عقد کافی نیست، بلکه باید از الفاظی استفاده کرد که قصد طرفین را مبنی بر ازدواج یا صیغه موقت برساند. بنابراین معاطات (داد و ستد بدون عقد) در عقد ازدواج موقت پذیرفته نشده است. در اینکه خواندن صیغه ازدواج موقت با چه زبان و الفاظی باشد کافی است که لفظ فارسی باشد و لفظ عربی ضرورت ندارد و صیغه خاص نیز ضرورت ندارد، بلکه همین مقدار که الفاظ، قصد ازدواج موقت را برساند کافی است.
موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی انحلال نکاح (طلاق، فسخ نکاح، دعوای بطلان نکاح) بتونی در کوتاهترین زمان به حقوق خود برسی.
شرایط ازدواج موقت
* در ازدواج موقت یا صیغه، رضایت طرفین و خواندن صیغه کافی است و نوشتن و شاهد گرفتن ضروری نیست.
* خود زن و مرد می توانند صیغه عقد موقت را بخوانند. ابتدا مدت عقد (از یک ساعت تا چند سال) و میزان مهریه را معین کنند و بعد صیغه عقد موقت را بخوانند.
* نکته: اگر خود مرد و زن نتوانند صیغه را به عربی صحیح بخوانند به هر لفظی که صیغه را بخوانند صحیح است. اما باید لفظی را بگویند که معنی زَوَّجْتُ و قَبِلْتُ را بفهماند.
* کسی که صیغه را می خواند باید بالغ و عاقل باشد.
* عقد موقت طلاق ندارد، بلکه جدا شدن زن و مرد به واسطه تمام شدن مدت عقد و یا بذل مدت توسط مرد می باشد.
* دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است، یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد، اگر بخواهد شوهر کند چنانچه باکره باشد باید از ولی (پدر یا جد پدری) اجازه بگیرد، ولی اگر باکره نباشد در صورتی که بکارتش به وسیله شوهر کردن از بین رفته باشد اجازه پدر در ازدواج دختر لازم نیست.
* زن در زمان اجرای عقد موقت، در حباله نکاح (قید زناشویی) کس دیگری در نیامده باشد.
* همچنین زن هنگامی که می خواهد به عقد موقت مردی در آید، اگر قبلاً در عقد دیگری بوده و طلاق گرفته یا مدت عقد موقتش تمام شده، باید مدت عده خود را نیز گذرانده باشد.
* زمانی که زن در عقد دیگری بوده، با مردی که قصد دارد در آینده با او ازدواج کند، زنا نکرده باشد، زیرا اگر مردی با زن شوهرداری زنا کند، برای همیشه آن زن بر او حرام می شود.
برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران مشاوره دریافت کن.
تفاوت های ازدواج دائم و موقت
تفاوت های ازدواج دائم و موقت عبارتند از:
1- در عقد موقت، برخلاف عقد دائم به زن نفقه تعلق نمی گیرد.
2- در عقد موقت زن و مرد از یکدیگر ارث نمی برند. اما به عقیده برخی از فقها، این در صورتى است که شرط نفقه و ارث نکنند و اگر شرط کنند باید براساس آن عمل شود.
3- در عقد موقت بر مرد لازم نیست شب ها نزد همسر موقت خود باشد، اما در عقد دائم چنین نیست.
4- تعیین مهریه در عقد موقت از شرایط صحت عقد می باشد، ولی در ازدواج دائم اجباری به تعیین مهریه نیست و فقط مهرالمثل تعیین می گردد.
5- در عقد موقت، طلاق وجود ندارد و رابطه زوجیت با انقضای مدت عقد و یا بذل مدت توسط مرد پایان می یابد، اما در ازدواج دائم در صورتی که مایل به ادامه زندگی مشترک با یکدیگر نباشند باید به دادگاه خانواده مراجعه کنند و تقاضای طلاق نمایند و با رای طلاق برای اجرا و ثبت طلاق اقدام کنند.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری تهران در خصوص دعاوی طلاق از طریق شماره تلفن بهترین وکیل تهران با ما در ارتباط باشید.
7- زن در عقد موقت آزاد است که کارى در خارج از منزل براى خود انتخاب نماید و تا زمانی که مزاحم حق شوهر نباشد، اجازه مرد براى او شرط نیست. اما در عقد دائم بدون توافق، این امر جایز نیست.
8- در ازدواج دائم تعیین محل زندگی با شوهر است، اما در ازدواج موقت ملاک توافق بین زن و شوهر است و اگر توافقی نداشته باشند زن اجباری به ماندن در محل تعیین شده توسط شوهر را ندارد.
9- در ازدواج دائم بر زن واجب است که از همسرش تمکین کند، ولی در ازدواج موقت الزامی به تمکین زن از شوهرش نمی باشد.
10- در ازدواج دائم با ایجاد سه بار فسخ و ابطال عقد دائم (سه طلاقه)، نیاز به محلل پیدا می شود و فرد نمی تواند با همسر قبلی خود ازدواج نماید، اما در ازدواج موقت تعدد عقد ایرادی ندارد و محلل لازم نیست.
(محلل: مردی که با زن سه طلاقه ازدواج میکند و او را طلاق میدهد تا آن زن بتواند دوباره با شوهر قبلی خود ازدواج نماید.)
شما عزیزان می توانید از طریق کانال حقوقی تلگرام موسسه حقوقی دادآرمان با بهترین وکلای پایه یک دادگستری در خصوص کلیه دعاوی حقوقی و کیفری در ارتباط باشید…
12- داشتن تعداد زوجه برای مرد در عقد دائم و عقد موقت با هم متفاوت است به این ترتیب که، در ازدواج دائم مرد حق ندارد بیش از چهار زن دائمی داشته باشد، اما در ازدواج موقت می تواند تعداد زن بیشتری اختیار کند.
13- در ازدواج دائم مرد مسلمان نمى تواند با زن غیرمسلمان ازدواج نماید، ولى ازدواج موقت مرد مسلمان با زن غیرمسلمانى كه از اهل كتاب (مسیحى و یهودى) است، اشکالی ندارد.
14- طبق قانون ثبت ازدواج دائمی توسط مرد الزامی است و در صورت عدم ثبت ازدواج دائم توسط مرد، به مجازات محکوم می شود، اما ثبت ازدواج موقت جز در برخی موارد که در قانون قید شده است، الزامی نیست.
15- عده طلاق در ازدواج دائم سه طهر است، اما عده طلاق در عقد موقت دو طهر است.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق (طلاق از طرف زن، طلاق توافقی، طلاق از طرف مرد، تمکین زوجه، طلاق زن به دلیل ضرب و شتم و…)، با بهترین وکیل طلاق تضمینی، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
کلام آخر
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که برای مشاوره حقوقی حضوری وقت کافی برای مراجعه به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.
برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل آنلاین می توانید از طریق پیام رسان ها مانند واتساپ (وکیل آنلاین واتساپ)، اینستاگرام و تلگرام (وکیل آنلاین تلگرام) با ما در ارتباط باشید و به صورت غیر حضوری سوالات و مشکلات حقوقی خود را مطرح کنید و از مزایای موسسه حقوقی آنلاین استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
در عقد دائم به زن نفقه تعلق می گیرد و ترک انفاق یکی از موجبات طلاق زن است، اما در عقد موقت به زن نفقه تعلق نمی گیرد مگر اینکه زن و مرد در مورد پرداخت نفقه با هم توافق کرده باشند.
در عقد موقت حتما باید مدت عقد مشخص و مهریه نیز تعیین شود و در صورت عدم تعیین مدت و مهریه عقد موقت باطل است.
طبق قانون، ثبت ازدواج دائمی توسط مرد الزامی است و در صورت عدم ثبت ازدواج دائم توسط مرد، به مجازات محکوم می شود، اما ثبت ازدواج موقت جز در برخی موارد که در قانون قید شده است، الزامی نیست.
در ازدواج موقت یا صیغه، رضایت طرفین و خواندن صیغه کافی است و نوشتن و شاهد گرفتن ضروری نیست.