فهرست مطالب
Toggleطلاق زن به دلیل ضرب و شتم
طلاق زن به دلیل ضرب و شتم از جمله پرونده های طلاق است که به دلیل خشونت علیه زنان تشکیل می شود و در صورتی که زن بتواند اثبات کند که از سوی شوهر مورد ضرب و شتم قرار گرفته است و از زندگی در منزل مشترک با شوهر امنیت جانی ندارد، می تواند از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید.
طلاق چیست؟
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می رود.
طبق ماده 1139 قانون مدنی، طلاق مخصوص عقد دائم بوده و زن در عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از سوی شوهر از زوجیت خارج می شود و در واقع طلاق یکی از تفاوت های ازدواج دائم و موقت است.
همچنین طلاق جزو ایقاعات است یعنی یک طرفه است و از طرف مرد صورت می گیرد. طبق ماده 1133 قانون مدنی مرد حق طلاق دارد و می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده درخواست طلاق نماید، اما زن حق طلاق ندارد و برای درخواست طلاق باید دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه نماید.
اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق تضمینی با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
انواع طلاق براساس درخواست کننده طلاق
در صورتی که زن و مرد بخواهند طلاق بگیرند باید ابتدا برای ثبت دادخواست طلاق اقدام کنند تا درخواست زن یا مرد برای طلاق در دادگاه بررسی شود و سپس دادگاه در این خصوص رأی مقتضی صادر نماید.
براساس اینکه چه کسی تقاضای طلاق دارد و دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم می کند، طلاق به دو دسته کلی تقسیم می شود:
- طلاق یک طرفه: در طلاق یک طرفه فقط یکی از زوجین تصمیم به طلاق دارد و می خواهد از همسر خود جدا شود، از این رو طلاق یک طرفه به دو دسته طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن تقسیم می شود. مدت اعتبار رای طلاق از طرف مرد در طلاق از طرف زن 6 ماه پس از تاریخ ابلاغ رای و در طلاق از طرف مرد 3 ماه پس از تاریخ ابلاغ رای می باشد.
- طلاق توافقی: در طلاق توافقی زن و شوهر هر دو برای طلاق توافق دارند و می خواهند با طلاق به زندگی مشترک خود پایان دهند.
در خصوص ثبت دادخواست در انواع طلاق ها (طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن، طلاق توافقی) باید بدانید هر یک از زوجین که متقاضی طلاق است، پیش از ثبت دادخواست طلاق ابتدا باید برای دریافت نوبت مشاوره و شرکت در جلسات مشاوره پیش از طلاق به منظور ایجاد صلح و سازش میان زوجین در سامانه مسیر طلاق به آدرس masir.23055.ir ثبت نام کرده و تشکیل پرونده بدهد.
نکته: نحوه ثبت طلاق در شناسنامه در انواع طلاق یکسان است و در همه ی طلاق ها متقاضی باید ابتدا برای دریافت رای طلاق اقدام کند و پس از صدور رای طلاق برای اجرا و ثبت طلاق به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کند.
برای اطلاع از مراحل طلاق توافقی در سال جدید و هزینه طلاق توافقی با وکیل طلاق توافقی موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید…
انواع طلاق براساس رجوع در طلاق
رجوع پس از طلاق به معنی بازگشت مرد به همسر خود پس از طلاق و ادامه زندگی مشترک در ایام عده طلاق است و با این رجوع ازدواج قبلی با تمام آثاری که داشته، ادامه پیدا می کند و نیازی به جاری شدن نکاح مجدد نمی باشد.
براساس حق رجوع، طلاق به دو دسته تقسیم می شود که عبارتند از:
- طلاق رجعی: در طلاق رِجعی مرد می تواند تا زمانی که عده طلاق پایان نیافته، بدون نیاز به عقد نکاح جدید به همسر خود رجوع نماید و زندگی مشترک خود را دوباره شروع کنند. طبق قانون ثبت رجوع از طلاق الزامی است و در صورت عدم ثبت رجوع توسط مرد به مجازات حبس یا جزای نقدی محکوم می شود.
- طلاق بائن (طلاق بدون رجوع): طلاق بائن به طلاقی گفته می شود که پس از طلاق، رابطه زوجیت به طور کامل بین زن و شوهر از بین می رود و مرد در ایام عده طلاق بائن نمی تواند به همسر سابق خود رجوع کند.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مرتبط با آن در هر مرحله از دادرسی (بدوی، تجدیدنظر خواهی، فرجام خواهی) می باشد، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.
طلاق از طرف زن
همان طور که گفته شد، طبق قوانین طلاق در ایران مرد حق طلاق دارد، اما زن حق طلاق ندارد و طرح دادخواست طلاق از طرف زن پیچیده و دشوار است، چرا که زن حق طلاق ندارد و برای اینکه بتواند از شوهر خود طلاق بگیرد، باید دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه دهد و زن باید دلایل خود را که موجب شده بخواهد از شوهر خود طلاق بگیرد را در دادگاه ثابت کند و پس از اثبات دلایل طلاق از طرف زن، حکم طلاق صادر می شود.
از دلایلی که برای زن حق طلاق ایجاد می کند، عسر و حرج و نیز هر یک از شروط دوازده گانه عقدنامه است.
همچنین زن می تواند با داشتن وکالت در طلاق برای ثبت دادخواست طلاق اقدام نماید. البته در صورتی که زن با استفاده از حق طلاق اقدام به طلاق نماید، طلاق از طرف زن نیست و طلاق توافقی خواهد بود.
یکی دیگر از راه های طرح دادخواست طلاق از طرف زن درخواست طلاق خلع است و زن به دلیل کراهتی که از شوهرش دارد با بذل مهریه اش یا دادن مالی بیشتر از مهریه اش (فدیه) به شوهر از دادگاه درخواست طلاق خلع می نماید.
یکی از مهمترین نکاتی که در خصوص دعاوی طلاق باید به آن اشاره کنیم، امکان اعتراض به رای بدوی طلاق است. هر یک از طرفین دعوی که رای به ضرر او صادر شده است، می تواند به دلیل وجود یکی از جهات تجدیدنظر خواهی در رای بدوی طلاق که در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی به آن اشاره شده است، به رای بدوی طلاق اعتراض کند و به این منظور دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای طلاق را در مهلت مقرر قانونی به دادگاه تجدیدنظر تقدیم کند.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در خصوص طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شرق تهران را به شما معرفی می کند.
طلاق زوجه به دلیل ضرب و شتم
طبق قوانین طلاق در ایران، یکی از دلایل محکمه پسند برای طلاق زنان، ضرب و شتم و خشونت علیه زنان است. طبق بند دوم از شروط دوازدگانه عقدنامه سوء رفتار و سوء معاشرت زوجه به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید، یکی از دلایل طلاق از طرف زن محسوب می شود.
ضرب و شتم نیز یکی از مصادیق سوء رفتار مرد تلقی می شود و در صورت استمرار رفتار خشونت آمیز مرد و در صورتی که احتمال آسیب جسمی و به خطر افتادن سلامتی زوجه با ادامه زندگی مشترک به دلیل ضرب و شتم وجود داشته باشد، زن می تواند از دادگاه خانواده با ارائه مدارک و شواهد مستدل، تقاضای طلاق نماید و در صورت اثبات ضرب و شتم مرد دادگاه حکم طلاق صادر می کند.
از آنجایی که رسیدگی به دادخواست طلاق از طرف زن، پروسه زمان بر و پیچیده ای است، بهتره قبل از هر اقدامی برای ثبت دادخواست طلاق با وکیل طلاق تضمینی در تهران مشورت کنی، از این رو بهترین وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده پاسخگویی به سوالات شما در این زمینه است.
عسر و حرج زوجه به دلیل ضرب و شتم
عسر و حرج یکی از موجبات طلاق زوجه است و در صورتی که زن مدارک کافی برای اثبات عسر و حرج خود به دادگاه ارائه دهد، می تواند درخواست طلاق نماید.
طبق ماده 1130 قانون مدنی (اصلاحی 14/8/1370)، در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد، زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. همچنین براساس تبصره این ماده عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد. طبق بند 4 ماده 1130 ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد، از موجبات طلاق زوجه به دلیل عسر و حرج می باشد.
برای اطلاع از مصادیق عسر و حرج زوجه و طلاق به دلیل عسر و حرج، مانند طلاق زن به دلیل توهین و فحاشی مرد، طلاق به دلیل بیماری روانی، طلاق به دلیل عدم تهیه منزل مستقل برای زن و… از طریق کانال حقوقی تلگرام، با وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید…
اثبات ضرب و شتم زوجه با گواهی پزشکی قانونی
در صورتی که زوجه بخواهد به دلیل ضرب و شتم زوج از دادگاه تقاضای طلاق نماید، باید بتواند ادعای خود را در دادگاه مبنی بر ضرب و شتم توسط زوج اثبات نماید. یکی از راه های اثبات ضرب و شتم زوجه اخذ گواهی پزشکی قانونی است. برای دریافت گواهی پزشکی قانونی زوجه باید از یک مرجع قضایی مانند پلیس نیروی انتظامی یک نامه دریافت کند و آن را به یکی از ادارات پزشکی قانونی ارائه دهد. زوجه بعد از دریافت نامه از نیروی انتظامی، به همراه مدارک شناسایی (کارت ملی) و فیش پرداخت هزینه، به پزشکی قانونی مراجعه می کند و بعد از تشکیل پرونده، پزشک او را معاینه کرده و نظر خود را در خصوص جراحات وارده به زوجه در اثر ضرب و شتم در گواهی پزشکی قانونی اعلام می کند. در صورتی که اظهارات زوجه در خصوص ضرب و شتم توسط زوج از سوی پزشکی قانونی تایید شود، دادگاه با استناد به گواهی پزشکی قانونی و سایر مدارک و ادله موجود در پرونده حکم طلاق را صادر می کند.
همچنین امکان اعتراض به نظریه پزشکی قانونی، ظرف یک هفته پس از ابلاغ نظریه، امکان پذیر می باشد.
نظریه مشـورتی
شماره 815/1401/7 مورخ 23/9/1401
استعلام
در دعوای طلاق از جانب زوجه به جهت عسر و حرج ناشی از ایراد ضرب و جرح از سوی زوج و یا دیگر اعمال خشونت آمیز، آیا حکم قطعی کیفری دایر بر محکومیت زوج به سبب ارتکاب چنین رفتاری، ضروری است و یا آن که در صورت ارائه گواهی پزشکی قانونی توسط زوجه، این ادعای مقدماتی (خشونت و ضرب) توسط دادگاه خانواده قابل بررسی و احراز است و نیاز به حکم محکمه کیفری موید اثبات ضرب و جرح نیست؟ توضیح آن که برخی قضات صدور و ارائه حکم کیفری را ضروری دانسته و معتقدند دادگاه خانواده، حق احراز ضرب و جرح ندارد، اما برخی دیگر معتقدند نیازی به ارائه حکم کیفری نیست و دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به متفرعات و جهات ادعایی زوجه را دارد و با احراز جرح، صدور حکم طلاق عسر و حرج امکان پذیر است؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی
وفق ماده 1130 قانون مدنی، صرف احراز عسر و حرج زوجه در نتیجه دوام زوجیت برای حکم به طلاق وی کافی است و دادگاه برای احراز این امر وضعیت موجود زوجه را در زمان رسیدگی ارزیابی می کند و در این راستا علاوه بر رسیدگی به ادله ابرازی (در فرض گواهی پزشکی قانونی مبنی بر ایراد ضرب و خشونت نسبت به زوجه)، هر گونه تحقیق یا اقدامی که برای کشف حقیقت لازم باشد، انجام خواهد داد (ماده 199 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی 1379). بنابراین در فرض سوال دادگاه در صورت احراز هر گونه سوء رفتار مستمر زوج که با توجه به وضعیت زوجه غیرقابل تحمل باشد، حکم به طلاق صادر می کند و در مقام احراز ایراد ضرب و جرح از سوی زوج نسبت به زوجه، ضرورتی به وجود حکم قطعی کیفری مبنی بر محکومیت زوج نیست و دادگاه به هر طریق دیگر که این امور را احراز کند، وفق ماده یاد شده اقدام می کند.
کلام آخر
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده نیاز به مشورت با یک وکیل خانواده داری، می تونی با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیری و هر سوالی داری بپرسی.
بله، طبق بند 2 شروط دوازده گانه عقدنامه و بند 4 ماده 1130 قانون مدنی ضرب و شتم یکی از مصادیق سوء معاشرت و سوء رفتار زوج است که موجب عسر و حرج زوجه می شود، از این رو یکی از موجبات طلاق از طرف زن به شمار می رود.
اقرار متهم، شهادت شهود و علم قاضی از جمله ادله اثبات هستند و همچنین گرفتن گواهی پزشکی قانونی مبنی بر ضرب و شتم زوجه و جراحات وارده بر وی از جمله راه های اثبات ضرب و شتم زوجه توسط زوج است.
زوجه باید از یک مرجع قضایی مانند پلیس نیروی انتظامی یک نامه دریافت کند و آن را به یکی از ادارات پزشکی قانونی ارائه دهد. سپس به همراه مدارک شناسایی (کارت ملی) و فیش پرداخت هزینه، به پزشکی قانونی مراجعه کند و بعد از تشکیل پرونده، پزشک او را معاینه کرده و نظر خود را در خصوص جراحات وارده به زوجه در اثر ضرب و شتم در گواهی پزشکی قانونی اعلام می کند.
بله، امکان اعتراض به نظریه پزشکی قانونی، ظرف یک هفته پس از ابلاغ نظریه، امکان پذیر می باشد.