فهرست مطالب
Toggleتوافقات زوجین در طلاق توافقی
طلاق چیست؟
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می رود.
طلاق جزو ایقاعات است، چرا که مرد حق طلاق دارد و طلاق به صورت یک طرفه از طرف مرد انجام می شود.
طبق ماده 1139 قانون مدنی، طلاق مخصوص عقد دائم بوده و زن در عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از سوی شوهر از زوجیت خارج می شود.
اگر نیاز به راهنمایی و مشورت با بهترین وکیل طلاق داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
برای دونستن 10 نکته مهم در طلاق کلیک کن.
انواع طلاق براساس رجوع در طلاق
رجوع پس از طلاق به معنی بازگشت مرد به همسر خود پس از طلاق و ادامه زندگی مشترک در ایام عده طلاق است و با این رجوع ازدواج قبلی با تمام آثاری که داشته، ادامه پیدا می کند و نیازی به جاری شدن نکاح مجدد نمی باشد. البته ثبت رجوع توسط مرد الزامی است و در صورت عدم ثبت رجوع به پرداخت جزای نقدی و یا تحمل حبس محکوم خواهد شد.
طلاق براساس رجوع در طلاق به دو دسته تقسیم می شود:
طلاق بائن (بدون رجـوع)
طلاق بائن به طلاقی گفته می شود که پس از طلاق، رابطه زوجیت به طور کامل بین زن و شوهر از بین می رود و مرد در ایام عده طلاق بائن نمی تواند به همسر سابق خود رجوع کند.
طلاق رِجعـی
در طلاق رِجعی مرد می تواند تا زمانی که عده طلاق پایان نیافته، بدون نیاز به عقد نکاح جدید به همسر خود رجوع نماید و زندگی مشترک خود را دوباره شروع کنند و ازدواج قبلی با تمام آثاری که داشته پابرجا می ماند.
با وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر تا بدونی هزینه طلاق یک طرفه چقدره.
انواع طلاق براساس درخواست کننده طلاق
چنانچه هر یک از زوجین به تنهایی و یا هر دو تصمیم به طلاق داشته باشند، ابتدا باید اقدام به ثبت دادخواست طلاق نمایند. حال طبق قانون طلاق در ایران براساس اینکه چه کسی دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم می کند، طلاق به دو دسته کلی تقسیم می شود:
طلاق یک طرفه
در طلاق یک طرفه فقط یکی از زوجین تصمیم به طلاق و جدایی دارد و با ثبت دادخواست طلاق از دادگاه خانواده تقاضای طلاق می نماید. طلاق یک طرفه ممکن است از طرف زن یا مرد مطرح شود، از این رو طلاق یک طرفه به دو دسته، طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن تقسیم می شود.
کلیک کن تا در مورد شرایط طلاق زن با شروط دوازده گانه عقدنامه بیشتر بدونی.
طلاق توافقی
هرگاه زن و مرد هر دو در طلاق با یکدیگر توافق داشته باشند و بخواهند با طلاق به زندگی مشترک خود پایان دهند طلاق توافقی خواهد بود.
اگر برای اطلاع از شرایط طلاق زن به دلیل عسر و حرج نیاز به راهنمایی و مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند.
طلاق توافقی چیست؟
هرگاه زن و مرد هر دو در طلاق با یکدیگر توافق داشته باشند و به دلایلی تمایل به ادامه ی زندگی مشترک با یکدیگر نداشته باشند و بخواهند با طلاق به زندگی مشترک خود پایان دهند، باید دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه خانواده تقدیم کنند و دادگاه به درخواست آنها رأی طلاق یا همان گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.
طلاق توافقی آسان ترین نوع طلاق در ایران است که برای وقوع آن تنها توافق زوجین مطرح است. در صورتی که زوجین برای طلاق با هم توافق داشته باشند و در خصوص مسائل مالی و غیرمالی طلاق با یکدیگر به توافق برسند، می توانند با طرح دادخواست طلاق توافقی توسط خودشان یا وکیل طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند و به زندگی مشترک خود پایان دهند؛ اما در صورتی که نتوانند در خصوص حقوق مالی زوجه مانند مهریه، نفقه و غیره و سایر مسائل مانند حضانت فرزند و حق ملاقات بعد از طلاق با هم توافق کنند، دیگر نمی توانند برای طلاق توافقی اقدام کنند، چرا که قانون دخالتی در توافقات زوجین در طلاق توافقی ندارد و زوجین باید خودشان در مورد مسائل مربوط به طلاق با هم به تفاهم برسند.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق توافقی در غرب تهران را به شما معرفی می کند.
در طلاق توافقی زوجین در چه مواردی با هم توافق می کنند؟
به گفته ی مهدی رضوی بهترین وکیل طلاق توافقی در شرق تهران توافقات زوجین در طلاق توافقی عبارتند از:
1- میزان و نحوه پرداخت مهریه توسط زوج
2- نحوه پرداخت نفقه زوجه
3- در صورت داشتن فرزند، توافق در خصوص حضانت فرزند
4- نحوه ملاقات با فرزند پس از طلاق
5- استرداد جهیزیه زوجه
6- تنصیف اموال زوج
7- هر گونه توافق مالی دیگر که در عقدنامه قید شده باشد.
برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق توافقی مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران مشاوره دریافت کن.
میزان و نحوه پرداخت مهریه در طلاق توافقی
مهریه یکی از مهمترین حقوق مالی زوجه پس از ازدواج است و در صورت عندالمطالبه بودن مهریه، زن می تواند هر زمان که بخواهد مهریه خود را از شوهرش مطالبه نماید، در طلاق توافقی زوجین باید در مورد مقدار و نحوه پرداخت مهریه از سوی زوج توافق کنند و همچنین زوجه می تواند طبق توافق با همسرش تمام یا بخشی از مهریه خود را ببخشد.
وکیل طلاق توافقی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می توانید با شماره ی بهترین وکیل طلاق توافقی در غرب تهران تماس بگیرید و مشاوره دریافت کنید.
نحوه پرداخت نفقه در طلاق توافقی
نفقه یکی دیگر از حقوق مالی زوجه است، که از زمان جاری شدن عقد نکاح بر عهده ی زوج می باشد و مرد مکلف به پرداخت نفقه زوجه است. مرد باید برای زندگی مشترک اقدام به تهیه مسکن مناسب و اثاثیه منزل نماید و هزینه های زندگی زوجه را پرداخت کند.
پرداخت نفقه ی زوجه به قدری اهمیت دارد که قانون گذار عدم پرداخت نفقه ی زوجه و ترک انفاق را جرم تلقی می کند و در صورت شکایت زوجه به دلیل ترک انفاق زوج، علاوه بر پرداخت نفقه ی معوقه به مجازات حبس نیز محکوم خواهد شد. همچنین ترک انفاق یکی از دلایل موجه زوجه برای طلاق است و در صورت ترک انفاق شوهر، زن می تواند به دادگاه خانواده مراجعه و درخواست طلاق نماید.
زوجین در طلاق توافقی باید در خصوص نفقه ی معوقه زوجه و یا نفقه زوجه در ایام عده طلاق با هم توافق کنند.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره در زمینه طلاق، با بهترین وکیل طلاق توافقی، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
حضانت فرزند مشترک در طلاق توافقی
طبق قانون، پس از طلاق حضانت فرزند دختر و پسر تا هفت سالگی با مادر و پس از آن تا سن بلوغ شرعی که برای دختران 9 سال تمام قمری و برای پسران 15 سال تمام قمری است، به عهده ی پدر می باشد و پس از رسیدن به سن بلوغ، فرزند می تواند خودش یکی از والدین را برای زندگی انتخاب کند. در طلاق توافقی، زوجین در مورد اینکه چه کسی حضانت فرزند را بر عهده بگیرد با هم تصمیم گیری می کنند و پس از طلاق توافقی باید براساس آنچه توافق شده عمل نمایند.
نحوه ملاقات با فرزند پس از طلاق توافقی
هرگاه برای حضانت فرزند پس از طلاق تعیین تکلیف شود، یکی از والدین که حضانت فرزند را بر عهده ندارد، دارای حق ملاقات با فرزند خواهد بود، که در انواع طلاق به جز طلاق توافقی دادگاه در این مورد تعیین تکلیف می کند، اما در طلاق توافقی زن و شوهر بدون دخالت دادگاه با یکدیگر در خصوص حضانت و نحوه ملاقات با فرزند پس از طلاق به توافق می رسند.
هر کدام از والدین که حضانت فرزند را برعهده دارد نمی تواند مانع از ملاقات فرزند با والد دیگر شود و شخصی که از ملاقات با فرزند با طرف مقابل جلوگیری کند طبق قانون مرتکب جرم شده است و قانونگذار برای آن مجازاتی تعیین کرده است.
استرداد جهیزیه زوجه در طلاق توافقی
در صورتی که زوجه برای شروع زندگی مشترک طبق توافق با شوهر جهیزیه را تهیه و به منزل شوهر برده باشد، طبق قانون مالک آن می باشد و می تواند هر تصرفی که بخواهد در آن بنماید و شوهر حق هیچ گونه تصرفی در آن ندارد مثلا نمی تواند آن را بفروشد و یا به آن آسیب برساند.
طبق قانون زن به عنوان مالک جهیزیه می تواند، هر زمان که بخواهد جهیزیه خود را از منزل شوهر خارج کند و شوهر نمی تواند مانع او شود.
در طلاق توافقی زوجین باید خودشان در مورد اقلام جهیزیه و نحوه بردن جهیزیه توسط زوجه از منزل زوج توافق کنند و زوجه برای بردن جهیزیه خود باید طبق توافقات انجام شده عمل نماید.
تنصیف اموال زوج در طلاق توافقی
تنصیف اموال یکی از شروط ضمن عقد است که در صورت امضای آن توسط زوج در هنگام عقد نکاح، زوجه می تواند در زمان طلاق تا نصف اموال زوج را که پس از ازدواج به دست آورده است را مطالبه نماید، البته تشخیص این مقدار به عهده ی قاضی دادگاه خانواده خواهد بود.
برای اجرای شرط تنصیف اموال زوج، باید طلاق از سوی زوج مطرح شود و طلاق به دلیل نشوز زوجه و تخلف او از وظایف زناشویی نباشد.
در صورتی که مرد شرط تنصیف اموال را امضا کرده باشد، در هنگام طلاق توافقی این شرط اجرا نمی شود و در طلاق توافقی تنصیف اموال مرد به زن تعلق نخواهد گرفت.
برای اینکه از نحوه مطالبه حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران مشاوره دریافت کن.
آیا امکان تغییر توافقات در طلاق توافقی وجود دارد؟
یکی از مهمترین نکات طلاق توافقی امکان تغییر توافقات زوجین است. زوجین می توانند توافقاتی که برای طلاق توافقی بین خود تنظیم کرده اند را در جریان دادرسی تغییر دهند و یا توافقاتی را که در متن دادخواست نوشته اند، بعد از ارجاع دادخواست به شعبه دادگاه خانواده، تغییر دهند و ملاک اصلی دادگاه، توافقات نهایی زوجین پیش از صدور رأی طلاق توافقی است.
همچنین پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، زوجین می توانند تا پیش از ثبت طلاق توافقی و تا زمانی که مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش به پایان نرسیده باشد، توافقات خود را تغییر دهند و به این منظور باید با اقرار کتبی در دفترخانه طلاق، توافقات خود را تغییر داده و براساس توافقات جدید عمل نمایند.
همچنین امکان تغییر توافقات پس از ثبت طلاق توافقی نیز وجود دارد و زوجین می توانند طی صورتجلسه ای که به امضای آنها رسیده است، توافقات خود را تغییر دهند و این سند قابلیت اسناد در دادگاه خانواده را خواهد داشت.
* نکته: تغییر توافقات زوجین در طلاق توافقی باید به گونه ای باشد که موجب تغییر ماهیت و نوع طلاق نشود.
یکی از سوالاتی که ممکن است برای زوجین در طلاق توافقی مطرح شود این است که در صورتی که زوجین پس از صدور رأی طلاق توافقی یا همان گواهی عدم امکان سازش از طلاق پشیمان شوند، چه اقدامی باید انجام دهند؟
برای پاسخ به این سوال پشیمانی زوجین از طلاق توافقی را کلیک کن.
کلام آخر
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق تضمینی، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.
طلاق خلع، طلاق یک طرفه از سوی زن است که زن به دلیل کراهت از شوهرش قادر به ادامه زندگی مشترک نیست و در ازای بخشش مهریه اش طلاق می گیرد.
طلاق در ایران به دو دسته کلی تقسیم می شود:
1- طلاق یک طرفه: طلاق یک طرفه فقط از طرف یکی از زوجین مطرح می شود و ممکن است از طرف مرد یا از طرف زن به دادگاه خانواده تقدیم شود.
2- طلاق توافقی (درخواست طلاق از طرف زوجین)
توافقات زوجین در طلاق توافقی عبارتند از:
1- میزان و نحوه پرداخت مهریه توسط زوج
2- نحوه پرداخت نفقه زوجه
3- در صورت داشتن فرزند، توافق در خصوص حضانت و نحوه ملاقات با فرزند پس از طلاق
4- استرداد جهیزیه زوجه
5- تنصیف اموال زوج
6- هر گونه توافق مالی دیگر که در عقدنامه قید شده باشد.
بله مهریه از مهمترین حقوق مالی زوجه است که در هر شرایطی به وی تعلق می گیرد، اما در طلاق توافقی زن و شوهر بدون دخالت دادگاه در خصوص مقدار و نحوه پرداخت مهریه با یکدیگر توافق می کنند.