هزینه وکیل برای ارث چقدر است
هزینه وکیل برای ارث : وکیل ارث در خصوص پرونده ها و دعاوی مربوط به انحصار وراثت و تنظیم وصیت نامه و غیره فعالیت دارد و افراد می توانند با پرداخت هزینه وکیل برای ارث، مشکلات خود را در خصوص ارث و میراث و یا تنظیم وصیت نامه با وکیل ارث مطرح کنند و راهنمایی های لازم در این زمینه را دریافت نمایند.
بدون تردید بهترین راه برای حل مشکلات مربوط به ارث، پرداخت هزینه وکیل برای ارث و دریافت مشاوره و راهنمایی از وکیل ارث است که در خصوص مسائل مربوط به ارث و میراث تجربه و تخصص دارد و می تواند موکلین را در این زمینه به بهترین شکل ممکن و صرف کمترین زمان، راهنمایی کند و به حل مشکل آنها کمک بسزایی نماید.
برخی از مشکلاتی که برای افراد در زمینه ارث و میراث یا تنظیم وصیت نامه یا بخشش یا وقف اموال وجود دارد، به دلیل نا آگاهی از قوانین در این خصوص است؛ که وکیل ارث می تواند با دریافت هزینه وکیل برای ارث، افراد را از قوانین و رویه مراجع قضایی در خصوص ارث و دعاوی مرتبط با آن مطلع و به حل مشکل آنها کمک نماید.
یکی از مواردی که زن می تواند دریافت مطالبه مهریه خود اقدام نماید، مطالبه مهریه از ارث شوهر است که در این حالت مُعسر بودن مرد، ازبین می رود، جهت دریافت مشاوره تلفنی – حضوری و آنلاین درباره این موضوع می توانید با وکلای خانواده موسسه حقوقی دادآرمان (وکیل طلاق – وکیل مهریه – وکیل مطالبه مهریه از ارث ….) تماس بگیرید.
محاسبه هزینه وکیل برای ارث
چنانچه بین ورثه برای تقسیم ترکه اختلافی به وجود آید و آنها برای رفع اختلاف خود به یک وکیل ارث مراجعه نمایند؛ گاهی ممکن است با پرداخت هزینه وکیل برای ارث و دریافت مشاوره و راهنمایی از وکیل ارث، مشکل ورثه حل شده و اختلاف آنها در خصوص تقسیم ترکه رفع شود؛ اما گاهی ممکن است ورثه برای رفع اختلاف خود به مراجع قضایی مراجعه نموده و برای طرح دادخواست و پیگیری پرونده ی خود با پرداخت هزینه وکیل برای ارث به یک وکیل ارث وکالت دهند تا با دانشی که در زمینه دعاوی ارث دارد، پرونده را در مراجع قضایی پیگیری نموده و در جهت رسیدن به یک نتیجه ی مطلوب به آنها کمک نماید.
اما اینکه هزینه وکیل برای ارث چقدر است؛ مانند هر پرونده ی دیگری به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ مانند پیچیدگی پرونده ی ارث، زمانی که توسط وکیل برای مراجعه به مراجع قضایی صرف می شود و تعداد جلسات رسیدگی و مراحل دادرسی که شامل مرحله ی بدوی، تجدیدنظر و فرجام خواهی است.
با توجه به آنچه گفته شد؛ هزینه وکیل برای ارث، طبق توافق بین وکیل ارث و موکل تعیین خواهد شد و در قراردادی که بین وکیل و موکل منعقد می شود، مقدار و نحوه ی پرداخت آن مشخص می شود.
هزینه وکیل ارث برای تنظیم وصیت نامه
چنانچه شخصی بخواهد قبل از اینکه فوت کند و تا زمانی که در قید حیات است، برای اموال خود پس از فوت تعیین تکلیف نماید، می تواند با پرداخت هزینه وکیل برای ارث، با یک وکیل ارث با تجربه و متخصص برای تنظیم وصیت نامه ی خود مشورت کند تا بتواند وصیت نامه ی خود را به صورت قانونی تنظیم نماید؛ تا وراث پس از فوت وی به وصیت نامه عمل کرده و اموال متوفی را طبق خواسته و میل او که در وصیت نامه تعیین کرده است، تقسیم نمایند.
برای اینکه وصیت نامه مورد تایید مراجع قضایی باشد و وراث پس از فوت وصیت کننده (موصی)، بتوانند طبق وصیت وی عمل نمایند، باید وصیت نامه به صورت قانونی و صحیح تنظیم شود تا در صورت بروز اختلاف بین وراث متوفی، قابلیت اسناد در مراجع قضایی را داشته باشد.
برای اینکه موصی بتواند وصیت نامه ی خود را به صورت قانونی تنظیم نماید، باید به یک وکیل ارث مراجعه نماید و با پرداخت هزینه وکیل برای ارث، از نکات مهم در تنظیم یک وصیت نامه ی قانونی آگاه شده و وصیت نامه ی خود را بر اساس آن تنظیم نماید.
موصی برای تنظیم وصیت نامه باید نکات زیر را رعایت کند:
1- وصیت نامه باید به صورت کتبی تنظیم شود و وصیت شفاهی از نظر قانونی قابل استناد نمی باشد.
2- موصی باید به اختیار خودش وصیت نماید؛ چنانچه وصیت وی از روی اجبار باشد، در صورت اثبات اکراه وی در تنظیم وصیت نامه، وصیت نامه قابل پذیرش نمی باشد.
3- موصی فقط می تواند در مورد اموالی وصیت کند که از دارایی های وی بوده و قابلیت معامله و نقل و انتقال داشته باشد؛ در غیر این صورت وصیت وی در خصوص مال مورد نظر باطل است.
4- موصی نمی تواند ورثه ی خود را طبق وصیت نامه از ارث محروم کند و او فقط می تواند برای ثلث (یک سوم) اموالش به میل خود تصمیم گیری نماید، یعنی ورثه ی خود را می تواند از یک سوم اموال خود محروم نماید یا یک سوم اموالش را به یکی از ورثه بدهد و در خصوص دو سوم بقیه، طبق قوانین ارث عمل خواهد شد.
هرگاه موصی، برای تنظیم وصیت نامه به یک وکیل ارث مراجعه کرد و با پرداخت هزینه وکیل برای ارث، یک وصیت نامه قانونی و صحیح تنظیم نمود، چنانچه پس از فوت وی بین ورثه اختلافی به وجود آید، وصیت نامه قابل استناد در مراجع قضایی است و به رفع اختلاف میان ورثه کمک بسزایی می نماید.
انواع وصیت نامه
اولین گام برای تنظیم وصیت نامه این است که موصی بداند انواع وصیت نامه کدام است و او باید چه نوع وصیت نامه ای را تنظیم نماید. وکیل ارث با دریافت هزینه وکیل برای ارث در خصوص انواع وصیت نامه، موصی را به این صورت راهنمایی می کند:
1- وصيت نامه ی خودنوشت: این نوع وصیت نامه همان طور که از نامش مشخص است، وصیت نامه ای است که موصی باید آن را با دست خط خودش نوشته و امضا نماید؛ در غیر این صورت وصیت نامه در مراجع قضایی از اعتبار قانونی برخوردار نخواهد بود. اگر موصی سواد خواندن و نوشتن نداشته باشد یا نابینا بوده یا به هر دلیل دیگری قادر به نوشتن نباشد، نمی تواند وصیت نامه ی خود نوشت تنظیم نماید و باید وصیت نامه ی خود را به شیوه ی دیگری تنظیم کند.
2- وصيت نامه ی سری: در این نوع وصیت نامه، موصی می تواند وصیت نامه ی خود را با دست خط شخص دیگری تنظیم نماید؛ یعنی شخص دیگری وصیت نامه ی وی را بنویسد؛ اما موصی باید خودش وصیت نامه را امضا نماید؛ در غیر این صورت وصیت نامه بی اعتبار خواهد بود. طبق قانون امور حسبی، وصیت نامه ی سری نیز مانند وصیت نامه ی خود نوشت برای افراد بی سواد قابل تنظیم نمی باشد.
موصی می تواند با پرداخت هزینه وکیل برای ارث، در خصوص تنظیم وصیت نامه ی خود نوشت و سری که اسناد عادی محسوب می شوند، از یک وکیل ارث با تجربه و کاردان راهنمایی های لازم را دریافت نماید.
3- وصيت نامه ی رسمی: موصی می تواند وصیت نامه ی خود را در یکی از دفاتر اسناد رسمی تنظیم نماید. که در این صورت وصیت نامه بر خلاف وصیت نامه ی خود نوشت یک سند رسمی محسوب می شود و به دلیل ثبت وصیت نامه در دفتر اسناد رسمی و حفظ مفاد آن، دیگر برای مفقود شدن یا از بین رفتن وصیت نامه جای نگرانی نیست. همچنین این نوع وصیت نامه برای همه ی افراد قابل تنظیم است و برخلاف وصیت نامه ی خود نوشت و سری برای افراد بی سواد نیز قابل تنظیم است.

انواع وصیت نامه
هزینه وکیل ارث برای مشاوره دادن به کسانی که از متوفی ارث می برند
هرگاه شخصی بخواهد وصیت نماید یا ورثه ی متوفی بخواهند ترکه را بین خودشان تقسیم نمایند، ابتدا باید بدانند که چه کسانی از متوفی ارث می برند. ممکن است وراث از این موضوع اطلاع کافی نداشته و از نحوه ی تقسیم ترکه متوفی آگاهی نداشته باشند و در این خصوص بین آنها اختلاف نظر به وجود آید. بهترین راه حل برای رفع اختلاف آنها، مراجعه به یک وکیل ارث و دریافت مشاوره است که برای مراجعه به دفتر وکیل ارث و مشورت کردن با وی، باید هزینه وکیل برای ارث را پرداخت نمایند تا وکیل نیز در ازای دریافت حق مشاوره، آنها را راهنمایی و از قوانین ارث مطلع نماید.
از متداول سوالاتی که برای وراث مطرح خواهد شد، این است که چه کسانی و به چه مقدار از متوفی ارث می برند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: «طبق ماده 861 قانون مدنی، سبب (به واسطه ی ازدواج دائم) و نسب (رابطه ی خوانی) از موجبات ارث هستند.»
* کسانی که به موجب سبب از متوفی ارث می برند: کسانی که به موجب سبب از متوفی ارث می برند، همسر یا همسران متوفی هستند که به واسطه ی نکاح دائم با یکدیگر ازدواج کرده اند و در عقد موقت زن و شوهر از یکدیگر ارث نخواهند برد.
* کسانی که به موجب نسب از متوفی ارث می برند: کسانی که به موجب نسب و رابطه ی خونی از متوفی ارث می برند در سه طبقه قرار می گیرند؛ که عبارتند از:
طبقه اول: پدر، مادر، اولاد (فرزندان) و اولاد اولاد (نوه ها)
طبقه دوم: اجداد پدری و مادری، خواهر، برادر و فرزندان آنها
طبقه سوم: عمو، عمه، دایی، خاله و فرزندان آنها
مشاوره با وکیل ارث برای سهم الارث پدر و مادر از ترکه ی فرزند متوفی
چنانچه پدر و مادر در قید حیات باشند و فرزند آنها فوت کند؛ طبق قانون پدر و مادر وی از ترکه ی او ارث می برند؛ اما ممکن است ورثه از نحوه ی تقسیم سهم الارث متوفی در صورت زنده بودن پدر و مادر وی اطلاعی نداشته باشند و در این خصوص نیاز به راهنمایی و مشاوره های یک وکیل ارث داشته باشند که با پرداخت هزینه وکیل برای ارث، می توانند از دانش وکیل در این زمینه بهره مند شوند. برای سهم الارث پدر و مادر متوفی چندین حالت متصور است:
1- اگر متوفی دارای ورثه ی طبقه ی اول یعنی فرزند و نوه نباشد؛ هر یک از پدر یا مادر که در قید حیات باشد، تمام دارایی و اموال متوفی را ارث می برد؛ اما در صورتی که پدر و مادر هر دو زنده باشند، مادر یک سوم و پدر دو سوم ترکه ی فرزند متوفی را ارث خواهند برد.
* نکته: اگر متوفی چند خواهر و برادر داشته باشد؛ سهم الارث مادر یک ششم از ترکه فرزند متوفی خواهد بود؛ که شرایط خواهر و برادر متوفی باید به صورت زیر باشد:
1- متوفی حداقل دو برادر یا یک برادر با دو خواهر یا چهار خواهر داشته باشد.
2- پدر آنها زنده باشد.
3- خواهر و برادر ها به هر دلیلی از ارث محروم نباشند؛ مانند قتل
4- خواهر و برادرها از یک پدر و مادر باشند (تنی) یا همه از یک پدر باشند.
گاهی تقسیم ترکه متوفی پیچیدگی هایی دارد که ورثه بدون مشورت با یک وکیل ارث و پرداخت هزینه وکیل برای ارث نمی توانند به تنهایی برای تقسیم ترکه تصمیم گیری کنند و ممکن است در تقسیم ترکه دچار مشکل شوند و به همین دلیل حق برخی ورثه در تقسیم ترکه ضایع شود.
2- اگر متوفی دارای یک فرزند دختر باشد و پدر و مادر وی در قید حیات باشند؛ سهم الارث پدر و مادر از ترکه یک سوم خواهد بود و سهم دختر نصف ترکه است، که در این صورت پس از تقسیم ترکه، مقداری از آن اضافه خواهد ماند که مابقی بینشان به نسبت سهمشان تقسیم خواهد شد.
* نکته: اگر مادر حاجب داشته باشد از مابقی ترکه فرزند متوفی ارث نمی برد. (حاجب: کسی که با وجود او در یک طبقه، طبقه بعد، ارث نخواهد برد)
3- اگر متوفی دارای چند فرزند دختر باشد و پدر یا مادر او یا هر دو زنده باشند، سهم دخترها از ترکه دو سوم است که به طور مساوی بین آنها تقسیم خواهد شد و سهم هر یک از پدر و مادر یک ششم است و مابقی ترکه، بین ورثه به نسبت سهم هر یک تقسیم می شود. همان طور که گفته شد، اگر مادر حاجب داشته باشد از بقیه ترکه ارث نخواهد برد.
سهم الارث فرزندان از ترکه
بهتر است فرزندان متوفی برای تقسیم ترکه و طی مراحل قانونی آن، به یک وکیل ارث وکالت دهند تا در ازای پرداخت هزینه وکیل برای ارث، او مراحل انحصار وراثت و تقسیم ترکه را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهد و از اتلاف وقت ورثه در مراجع قضایی جلوگیری نماید.
اگر پدر و مادر متوفی زنده نباشند، ترکه بین فرزندان متوفی به این صورت تقسیم خواهد شد:
1- چنانچه همه ی فرزندان متوفی، دختر یا همه پسر باشند؛ ترکه بین آنها به طور مساوی تقسیم می شود.
2- هرگاه فرزندان متوفی متعدد باشند؛ یعنی بعضی پسر و بعضی دختر باشند؛ فرزند ذکور (پسر) دو برابر اوناث (دختر) ارث می برد.

سهم الارث فرزندان از اموال متوفی
سهم الارث زوج از ترکه زوجه
اگر زوجه فوت کند و فرزند یا نوه که از بستگان طبقه ی اول هستند، نداشته باشد، شوهر او یک دوم و اگر فرزند یا نوه داشته باشد، یک چهارم ترکه را ارث می برد.
سهم الارث زوجه از ترکه زوج
اگر زوج فوت کند و فرزندی نداشته باشد، همسر او یک چهارم از ترکه ی وی را ارث می برد و بقیه ترکه ی متوفی در حکم مال شخص بدون وارث بوده و راجع به دادستان و دادگاه می باشد و اگر زوج فرزند داشته باشد، همسر متوفی یک هشتم از ترکه ی او ارث خواهد برد.
گواهی انحصار وراثت چیست
هرگاه شخصی فوت نماید، ورثه ی او باید به شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی مراجعه نمایند و تقاضای صدور گواهی حصر وراثت را بنمایند. ورثه می توانند خودشان برای دریافت گواهی حصر وراثت اقدام نمایند و یا با پراخت هزینه وکیل برای ارث، به یک وکیل ارث وکالت دهند تا برای دریافت گواهی حصر وراثت اقدام نماید. گواهی انحصار وراثت از این جهت اهمیت دارد که در آن تعداد وراث و سهم الارث هر یک از ترکه مشخص می شود و وراث نمی توانند بدون داشتن گواهی انحصار وراثت، اموال متوفی را انتقال دهند و معامله کنند و به همین دلیل ملزم به دریافت گواهی انحصار وراثت هستند.
انحصار وراثت بر اساس مقدار ترکه متوفی به دو دسته تقسیم می شود:
1- انحصار وراثت محدود: اگر مقدار ترکه متوفی کمتر از 50 میلیون تومان باشد؛ انحصار وراثت محدود است.
2- انحصار وراثت نامحدود: اگر مقدار ترکه، بیشتر از 50 میلیون تومان باشد؛ انحصار وراثت نامحدود است.

هزینه وکیل برای انحصار وراثت