فهرست مطالب
Toggleشرایط استرداد هدایای نامزدی
هبه و هدایای نامزدی
هبه به معنای بخشیدن است و طبق ماده ٧٩۵ قانون مدنی به موجب عقد هبه، شخصی مال خود را به صورت به مالکیت دیگری در می آورد. طبق ماده ٨٠٣ قانون مدنی واهب یعنی کسی که مال را بخشیده است می تواند مالی را که هبه کرده است، پس بگیرد، از این رو هبه قابل رجوع است.
هرگاه زن و مرد برای ازدواج با هم توافق کنند و بخواهند در آینده با هم ازدواج کنند به دوران پیش از عقد نکاح، دوران نامزدی گفته می شود. اغلب نامزدها در دوران نامزدی هدایایی را به یکدیگر می بخشند.
اما یکی از سوالاتی که در خصوص هدایای نامزدی مطرح می شود این است که اگر نامزدی بهم بخورد و زن و مرد در مورد ازدواج در آینده با هم توافق نداشته باشند، تکلیف هدایایی که در دوران نامزدی به یکدیگر بخشیده اند چیست؟ آیا هدایای نامزدی قابل پس گرفتن است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، هدایای دوران نامزدی مطابق با عقد هبه می باشد و قوانین مربوط به هبه را شامل می شود، از این رو هدایای نامزدی پس از بهم خوردن نامزدی قابل استرداد و پس گرفتن است.
نکته: قوانین حاکم بر استرداد هدایای زندگی مشترک مواد ۷۹۵ الی ۸۰۳ قانون مدنی است.
اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق تضمینی با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
شرایط پس گرفتن هدایای نامزدی
طبق ماده 1037 قانون مدنی در صورت بهم خوردن نامزدی، نامزدها می توانند هدایایی را که بخشیده اند را مطالبه کنند، اما پس گرفتن هدایای نامزدی شرایطی دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
1- باید پیش از ازدواج، نامزدی بهم خورده و بنا نباشد که زن و مرد با هم ازدواج کنند در این صورت هدایایى که هر یک از طرفین به طرف دیگر بخشیده است قابل استرداد خواهد بود.
2- هدایا فقط به منظور وصلت زن و مرد باشد و در اهدای آن انگیزه دیگری نباشد.
3- فقط هدایایی که قابل نگهداری است مانند طلا و مانند آن قابل مطالبه است و هدایایی که قابل نگهداری نبوده و مصرف شدنی است مانند عطر و مانند آن قابل مطالبه و استرداد نخواهد بود.
4- هدایایی که مصرف شدنی نیستند و با قصور هدیه گیرنده تلف شده اند در این صورت هدیه دهنده می تواند قیمت آن را مطالبه کند.
5- در صورتی که پایان دوران نامزدی به دلیل فوت یکی از نامزدها باشد خانواده نامزد فوت شده می توانند هدایای دوران نامزدی را مطالبه نمایند. البته باید هدایا از نوع مصرف نشدنی باشد.
موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق بتونی به حقوق خود در طلاق برسی.
شرایط استرداد هدایای نامزدی پس از ازدواج
همان طور که گفته شد در صورتی که پیش از ازدواج نامزدی بهم بخورد هر یک از نامزدها می توانند با رعایت شرایطی که در قانون مقرر گردیده است، هدایای خود را پس بگیرند و حتی دادخواست استرداد هدایای نامزدی را به دادگاه خانواده تقدیم کنند و برای پس گرفتن هدایای خود از طریق دادگاه و به صورت قانونی اقدام کنند، اما در صورتی که نامزدها با هم ازدواج کنند شرایط استرداد هدایا تغییر خواهد کرد.
طلاهایی که در دوران نامزدی بخشیده شده است و ازدواج صورت گرفته باشد، طلاهایی که در دوران زندگی مشترک داده شده باشد، مشمول هبه ماده 803 قانون مدنی می شوند، بنابراین حتی با ارائه فاکتور جواهرات غیرقابل استرداد هستند. در نهایت اگر طلاها موجود بوده و به دیگری انتقال داده نشده باشند زوج می تواند با ارائه فاکتور طلاها اقدام به مطالبه آنها نماید.
برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در شرق تهران مشاوره دریافت کن.
نظریه مشورتی در مورد استرداد هدایای نامزدی
سوال: زوج به استناد فاکتورهای خرید، دادخواست استرداد مقداری طلاجات و ساعت مچی که برای همسرش خریده بود، مطرح کره است. آیا در صورت اثبات خرید آن توسط زوج، می توان حکم به استرداد آن صادر کرد یا خیر؟ و اگر زوجه نیز متقابلا دادخواست استرداد پارچه کت و شلوار و حلقه طلا و ساعت مچی مردانه داده باشد چه حکمی می توان صادر کرد؟
جواب: چنانچه احراز شود که طلا و جواهرات خریداری شده برای زوجه یا زوج به عنوان هبه یا عاریه در اختیار طرف مقابل گذاشته شده است، در صورت اول با توجه به ماده ۸۰۳ قانون مدنی و رعایت بندهای ذیل آن و در صورت دوم با در نظر گرفتن مقررات مربوط به عاریت قابل استرداد است. اما اگر ثابت شود که اشیای مذکور به صورت هبه معوض رد و بدل شده است در این صورت قابل استرداد نخواهد بود.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران تماس بگیری و مشاوره دریافت کنی.
کلام آخر
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس
هبه به معنای بخشیدن است و طبق ماده ٧٩۵ قانون مدنی به موجب عقد هبه، شخصی مال خود را به صورت رایگان به مالکیت دیگری در می آورد.
هدایای دوران نامزدی مطابق با عقد هبه می باشد و قوانین مربوط به هبه را شامل می شود، از این رو هدایای نامزدی پس از بهم خوردن نامزدی قابل استرداد و پس گرفتن است.
بله، طلاهایی که در دوران نامزدی بخشیده شده است و ازدواج صورت گرفته باشد، اگر طلاها موجود بوده و به دیگری انتقال داده نشده باشند زوج می تواند با ارائه فاکتور طلاها اقدام به مطالبه آنها نماید.