فهرست مطالب
Toggleخروج فرزند از کشور پس از طلاق
توافق والدین برای خروج فرزند از کشور
پس از طلاق زوجین، خروج فرزندان از کشور توسط یکی از والدین ممکن است یکی از مسائل پیچیده و سخت پس از طلاق باشد. در بسیاری از موارد، خروج فرزند از کشور پس از طلاق نیاز به موافقت دادگاه دارد و ممکن است برای والدین دردسرساز باشد.
یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه شود، توافق نامه طلاق است. در بسیاری از توافق نامه ها، شرایطی در مورد خروج فرزندان از کشور پس از طلاق توسط یکی از والدین وجود دارد. به طور مثال، برخی توافق نامه ها می توانند شرایطی را در مورد مقدار زمانی که فرزند می تواند در خارج از کشور اقامت داشته باشد، تعیین کنند. در برخی موارد، شاید نیاز باشد توافق نامه را اصلاح کنند تا به این نیازهای خاص پاسخ دهد.
اما در صورتی که توافق نامه طلاق وجود نداشته باشد و والدین برای خروج فرزند از کشور پس از طلاق با یکدیگر توافق نداشته باشند باید به دادگاه خانواده مراجعه کنند تا در خصوص خروج فرزند از کشور توسط دادگاه تصمیم گیری شود. دادگاه ممکن است شرایط خاصی در مورد خروج فرزند از کشور تعیین کند که شامل مدت زمان اقامت در خارج کشور، محل اقامت و یا محدودیت های دیگری باشد.
اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق تضمینی با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
آیا خروج فرزند از کشور پس از طلاق امکانپذیر است؟
پس از طلاق زن و شوهر و تعیین حضانت فرزند آیا خروج فرزند از کشور بدون رضایت طرف دیگر که حضانت فرزند را ندارد امکانپذیر است؟
در مورد حضانت و حق ملاقات فرزند پس از طلاق باید به این نکته اشاره کنیم که مدت و محل ملاقات فرزند براساس محل اقامت زن و مرد در هنگام طلاق با توافق خودشان یا رای دادگاه تعیین می شود و اگر یکی از والدین که حضانت را برعهده دارد محل زندگی خود را تغییر دهد و به شهر یا کشور دیگری نقل مکان کند، ملاقات فرزند در صورت تغییر محل زندگی با توافق طرف دیگر است و در صورت عدم توافق طرفین، دادگاه در این مورد تصمیم گیری می کند.
هر کدام از پدر و مادر که حضانت کودک را بر عهده دارد نمی تواند فرزند را بدون رضایت والد دیگر (پدر یا مادر) از کشور خارج کند و یا این که فرزند را به شهر دیگری ببرد که ملاقات طرف دیگر تحت تأثیر قرار گیرد.
طبق ماده ۴۲ قانون حمایت خانواده، فرزند صغیر (فرزند زیر 18 سال) و مجنون را نمی توان بدون رضایت ولی (پدر و جد پدری)، قیم و سرپرست، مادر یا شخصی که حضانت آنان به او واگذار شده است از محل اقامت تعیین شده بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد، مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت کودک (یا مجنون) بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات اشخاص ذی حق این امر را اجازه دهد. دادگاه در صورت موافقت با خارج کردن فرزند از کشور، بنابر درخواست ذینفع، برای تضمین بازگرداندن کودک تأمین مناسبی دریافت می کند.
موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق بتونی به حقوق خود در طلاق برسی.
خروج فرزند از کشور توسط یکی از والدین
یکی از مسائلی که در زمان رسیدگی به پرونده طلاق توسط دادگاه خانواده در خصوص آن تعیین تکلیف می شود حضانت و حق ملاقات با فرزند پس از طلاق است.
طبق قانون، حضانت فرزند دختر و پسر تا 7 سالگی با مادر و پس از آن تا سن بلوغ شرعی با پدر خواهد بود و با رسیدن فرزند به سن بلوغ شرعی که برای دختران 9 سال تمام قمری و پسران 15 سال تمام قمری است و فرزند خودش می تواند در مورد اینکه با کدام یک از والدینش زندگی کند تصمیم گیری نماید.
هرگاه زوجین از دادگاه خانواده درخواست طلاق نمایند و دارای فرزند مشترک باشند، اما برای نگهداری از فرزند تا زمان صدور رای نهایی طلاق و تعیین تکلیف در خصوص حضانت فرزند با هم توافق نداشته باشند، باید برای تصمیم گیری در بابت نگهداری و حضانت موقت فرزند در این مدت، طبق ماده 310 آیین دادرسی مدنی، درخواست صدور دستور موقت حضانت را به دادگاه تقدیم کنند تا دادگاه به صورت موقت حضانت فرزند را به یکی از والدین واگذار کند.
در این صورت طبق رای دادگاه حضانت فرزند پس از طلاق به یکی از والدین سپرده می شود و والد دیگر که حضانت فرزند را برعهده ندارد می تواند از حق ملاقات فرزند پس از طلاق استفاده نماید.
در این صورت برای خروج فرزند از کشور دو حالت متصور است:
1- اگر حضانت پس از طلاق با مادر باشد
اگر حضانت فرزند پس از طلاق با مادر باشد بدیهی است که بر اساس ماده ۱۸ قانون گذرنامه برای اشخاص زیر ۱۸ سال تمام اجازه ولی قهری (پدر و جدپدری) برای خروج از کشور نیاز است و داشتن حضانت فرزند برای مادر به این منزله نیست که او می تواند فرزند را از کشور خارج کند.
2- اگر حضانت پس از طلاق با پدر باشد
اگر پس از طلاق حضانت فرزند با پدر باشد، اگر چه او می تواند برای فرزند گذرنامه بگیرد، ولی مادر که پس از طلاق حق ملاقات با فرزند را دارد، می تواند با درخواست به اداره گذرنامه از خروج فرزند از کشور جلوگیری کند.
یکی از نکات مهمی که در خصوص حضانت باید به آن اشاره کنیم تفاوت حضانت و ولایت است که بسیاری از افراد این دو را با هم یکی دانسته و گمان می کنند حضانت همان ولایت قهری است، در صورتی که حضانت حق و تکلیف پدر و مادر است اما ولایت حقی است که قانون تنها برای پدر و جد پدری قائل شده است.
همچنین طبق قانون در صورتی که فرزند محجور ولی قهری (پدر و جد پدری) نداشته باشند برای اداره امور مالی و غیرمالی او از سوی دادگاه برای آنها قیم تعیین می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمومیت به مقاله تفاوت حضانت و قیمومیت مراجعه کنید.
تاثیر سن فرزند در خروج از کشور پس از طلاق
یکی دیگر از موضوعاتی که در مورد خروج کودک از کشور توسط یکی از والدین پس از طلاق مورد توجه است، سن فرزند در خروج از کشور توسط یکی از والدین است. از این رو یکی از سوالاتی که در این خصوص مطرح می شود این است که آیا با توجه به ماده ۴۲ قانون حمايت از خانواده در مورد فرزندان بالاتر از سن بلوغ تا سن ۱۸سالگي قانون گذرنامه در مورد خروج از كشور حاكم است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، در مورد فرزنداني كه به سن بلوغ شرعي رسيده اند ولي هنوز به سن رشد یعنی 18 سال تمام نرسيده اند، مقررات قانون گذرنامه حاكميت دارد.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران تماس بگیری و مشاوره دریافت کنی.
صدور تأمین در مورد خروج فرزند از کشور
صدور قرار تأمین خواسته یکی از مهترین قرارهای تأمینی است که دادگاه خانواده بنا به درخواست ذینفع و در صورت تحقق شرایط و مطابقت آن با موارد محاسبه شده در قانون، قرار تأمین را صادر می کند و به آن ترتیب اثر می دهد.
در نتیجه آن مالی متعلق به طرف مقابل دعوی را تا صدور رأی قطعی توقیف می کند، تا اگر خوانده که متعهد به انجام عملی است، از انجام آن خودداری کرد به وسیله اموال توقیف شده حقوق خود را بگیرد و از محل آن خسارات وارده جبران شود.
اگر مصلحت فرزند پس از طلاق به جهت خروج از کشور برای دادگاه خانواده محرز گردد، می تواند ضمن صدور مجوز برای خروج فرزند از کشور، در صورتی که ذینفع یعنی یکی از والدین که حق ملاقات با فرزند پس از طلاق را دارد درخواست نماید، تأمینی مناسب جهت بازگشت فرزند به کشور، از ولی و یا سرپرست او دریافت شود.
برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق تضمینی در شرق تهران مشاوره دریافت کن.
دستور موقت در مورد خروج فرزند از کشور
در صورتی که دلایل خواهان برای صدور دستور موقت موجه و محکمه پسند باشد، در نتیجه دادگاه خانواده اقدام به صدور آن می کند که بعد از آن ممکن است بر اساس انجام فعل یا ترک فعل و توقیف مالی باشد.
خروج فرزند از کشور توسط ولی قانونی او در صورتی که اشخاص ذینفع حق ملاقات او را داشته باشند، باید با حکم و اجازه دادگاه و رضایت آنها باشد، در غیر این صورت هرگاه ولی فرزند بدون مجوز دادگاه و یا تسلیم تأمین به دادگاه اقدام به خروج فرزند از کشور نماید. در این صورت ذینفع می تواند با دریافت دستور موقت از دادگاه، مانع خروج فرزند از کشور شود تا در این مورد دادگاه تصمیم گیری نموده و رأی مقتضی صادر کند.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره در زمینه طلاق، با بهترین وکیل طلاق تضمینی، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
کلام آخر
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.
خروج فرزند از کشور توسط ولی قانونی او در صورتی که اشخاص ذینفع حق ملاقات او را داشته باشند، باید با حکم و اجازه دادگاه و رضایت آنها باشد، در غیر این صورت هرگاه ولی فرزند بدون مجوز دادگاه و یا تسلیم تأمین به دادگاه اقدام به خروج فرزند از کشور نماید. در این صورت ذینفع می تواند با دریافت دستور موقت از دادگاه، مانع خروج فرزند از کشور شود تا در این مورد دادگاه تصمیم گیری نموده و رأی مقتضی صادر کند.
اگر حضانت فرزند پس از طلاق با مادر باشد بدیهی است که بر اساس ماده ۱۸ قانون گذرنامه برای اشخاص زیر ۱۸ سال تمام اجازه ولی قهری (پدر و جدپدری) برای خروج از کشور نیاز است و داشتن حضانت فرزند برای مادر به این منزله نیست که او می تواند فرزند را از کشور خارج کند.
اگر پس از طلاق حضانت فرزند با پدر باشد، اگر چه او می تواند برای فرزند گذرنامه بگیرد، ولی مادر که پس از طلاق حق ملاقات با فرزند را دارد، می تواند با درخواست به اداره گذرنامه از خروج فرزند از کشور جلوگیری کند.
طبق ماده ۴۲ قانون حمایت خانواده، فرزند صغیر را نمی توان بدون رضایت ولی، قیم و سرپرست، مادر یا شخصی که حضانت آنان به او واگذار شده است از محل اقامت تعیین شده بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد، مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت کودک بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات اشخاص ذی حق این امر را اجازه دهد.