مشاوره سرمایه گذاری - موسسه حقوقی دادآرمان

مشاوره سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری چیست؟

به خرید یک دارایی اعم از دارایی فیزیکی یا دارایی مالی به امیدکسب سود در آینده و افزایش قیمت آن سرمایه‌گذاری گفته می‌شود. انواع سرمایه‌گذاری عبارتند از:
1- سرمایه‌گذاری مستقیم: دخالت مستقیم شخص سرمایه‌گذار در امر سرمایه‌گذاری با توجه به توانایی‌ها و آشنایی با بازار مربوطه
2- سرمایه‌گذاری غیر مستقیم: عدم دخالت مستقیم شخص سرمایه‌گذار در امر سرمایه‌گذاری

مشاوره سرمایه‌گذاری

چه اشخاص حقیقی و چه اشخاص حقوقی در طول زمان معمولا یک یا چندین بار اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند. اکثرا آنها برای موفقیت نیاز به مشاوره‌ی سرمایه‌گذاری دارند.
مسائل بسیار متعددی بر سرمایه‌گذاری تاثیرگذار هستند؛ اما درک و تحلیل تمامی نکات و مسائل در امر سرمایه‌گذاری از توان افراد عادی خارج است. به همین دلیل سرمایه گذاری نیاز به دانش و مهارت دارد. و به این منظور برای سرمایه‌گذاری باید از یک مشاوره سرمایه‌گذاری کمک گرفت.
دلیل مهمی که مشاوره‌ی سرمایه‌گذاری و مالی را توجیه می‌کند، بحث بیشینه کردن سود حاصل از سرمایه‌گذاری است. مشاوره‌ی سرمایه‌گذاری به افراد کمک می‌کند تا ریسک ناشی از سرمایه‌گذاری را به حداقل ممکن برسانند.

مشاوره سرمایه‌گذاری در چه زمینه‌هایی به ما کمک می‌کند؟

* آشنایی با انواع روش‌های سرمایه‌گذاری
* کمک به انجام سرمایه‌گذاری شخصی
* کمک به ارائه طرح‌های توجیهی سرمایه‌گذاری
* راهنمایی در خصوص نحوه ارزش‌گذاری کسب‌ و کارها
* معرفی شرکت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی
* آشنایی با صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر
* کمک به تأمین مالی شرکت‌ها و کسب ‌و کارها
* آموزش سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف
* مشاوره در زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های پر بازده
* معرفی لینک‌ها و کانال‌های ارتباطی در مورد سرمایه‌گذاری

مشاور سرمایه‌گذاری کیست؟

مشاور سرمایه‌گذاری شخصی است، که از طریق مدیریت مستقیم یا غیر مستقیم، دارایی‌های سرمایه‌گذاران را بررسی می‌کند و طبق بودجه‌ای که فرد می‌خواهد سرمایه‌گذاری نماید، تجزیه و تحلیل‌هایی را به عمل می‌آورد تا بتواند دارایی او را به سود برساند. مشاوران با تدوین استراتژی‌های سرمایه‌گذاری برای کسانی که دارایی خود را می‌خواهند به سود برسانند، برنامه‌ریزی‌هایی را انجام می‌دهند و به آنها کمک می‌کنند تا نیازهای خود را برآورده سازند و به اهداف مالی خود برسند.

انواع مشاوره‌ سرمایه‌گذاری

1- مشاوره سرمایه‌گذاری شخصی
2- مشاوره سرمایه‌گذاری کشاورزی
3- مشاوره سرمایه‌گذاری صنعتی

مشاوره سرمایه‌گذاری شخصی

بسیاری از افراد تمایل دارند تا به جای سرمایه‌گذاری در کسب ‌و کارهای صنعتی و کشاورزی، به دنبال سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی باشند.
بسیاری از افراد با استفاده از خدمات مشاوره سرمایه‌گذاری و مالی توانسته‌اند، به سودهای بسیار خوبی دست پیدا کنند. واقعیت آن است که اکثر افراد، خود را بی‌نیاز از داشتن دانش سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی می‌دانند. این در حالی است که دانش و تخصص نقش بسیار زیادی در موفقیت در این بازارها دارد.
مشاوره سرمایه‌گذاری شخصی با استفاده از تجربه و تخصص خود تلاش می‌کند بهترین راه‌حل‌ها را با توجه به وضعیت اقتصادی روز کشور به شما معرفی کند.

حوزه‌های مشاوره سرمایه گذاری شخصی به صورت زیر است:

* سرمایه‌گذاری در طلا
* سرمایه‌گذاری در ارزهای خارجی
* سرمایه‌گذاری در بازار مسکن
* سرمایه‌گذاری در بورس و بازار سرمایه

مشاوره سرمایه‌گذاری کشاورزی

تأسیس گلخانه‌ها یکی از بهترین روش‌ها برای فعالیت در زمینه کشاورزی می باشد؛ مشاوره سرمایه‌گذاری کشاورزی به افراد سرمایه گذار در این حوزه کمک می‌کند تا با دانش کشاورزی بیشتر آشنا شوند و همچنین بتوانند بهترین حوزه را برای فعالیت خود انتخاب کنند. چرا که بسیاری از افراد و فعالان اقتصادی از فعالیت در این حوزه آگاهی لازم را ندارند.
مشاوره سرمایه‌گذاری در زمینه کشاورزی همچنین معمولاً می‌تواند در زمینه فعالیت در حوزه دامداری و دامپروری نیز به افراد و سرمایه‌گذاران کمک کند. به طور کل، حوزه کشاورزی و دامپروری از جمله‌ حوزه‌هایی است که علی‌رغم سود و بازدهی مناسب، اما کمتر کسی در ایران با آن آشنایی دارد. این مساله به بافت تقریبا سنتی و قدیمی کشاورزی در ایران برمی‌گردد.

مشاوره سرمایه‌گذاری صنعتی

مخاطبان مشاوره سرمایه‌گذاری صنعتی، بیشتر مدیران و افراد فعال در حوزه صنعت کشور هستند. بسیاری از افراد به دنبال آن هستند که سرمایه خود را در راه تولید به کار بگیرند.
مدیران صنعتی تمایل دارند تا در حوزه‌ای اقدام به سرمایه‌گذاری نمایند که از یک طرف بازدهی لازم را داشته باشد و از طرف دیگر از گزندها و ریسک‌هایی که اقتصاد ایران با آن درگیر بوده، در امان بمانند. یک مشاور سرمایه‌گذاری با تجربه می‌تواند در این زمینه به سرمایه‌گذاران کمک کند تا با تهیه و ارائه طرح‌های توجیهی مناسب، ریسک و مزایای فعالیت در یک حوزه را مشخص کنند.
مشاوره سرمایه‌گذاری صنعتی به فعالان صنعت کمک می‌کند که با توجه به پتانسیل و سرمایه‌ای که در اختیار دارند، بهترین حوزه و زمینه فعالیت را انتخاب کرده و با روش‌های اصولی در آن گام بردارند.
مساله‌ای که فعالیت در حوزه صنعت را بیش از سایر حوزه‌ها مهم می‌کند، امکان ورشکستگی است. زیرا برخلاف سرمایه‌گذاری شخصی، این نوع سرمایه‌گذاری یک فعالیت مستمر بوده، که زندگی افراد شاغل در آن صنعت را نیز درگیر می‌کند. همین مساله اهمیت مشاوره سرمایه‌گذاری صنعتی را بیش از سایر حوزه‌ها نشان می‌دهد.

برخی روش‌های ارائه‌ خدمات مشاوره‌ سرمایه‌گذاری

مشاوره سرمایه‌گذاری آنلاین : مشاوره سرمایه‌گذاری آنلاین معمولاً هزینه کمتری نسبت به روش‌ حضوری دارد و بیشتر برای فعالیت‌های شخصی مانند سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی مناسب است. همچنین میزان دسترسی به خدمات آنلاین معمولاً بهتر و سریع‌تر از روش حضوری است. اما در برخی از فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها نمی‌توان از روش آنلاین استفاده کرد.
مشاوره سرمایه‌گذاری تلفنی: افراد می‌توانند به راحتی با استفاده از خدمات مشاوره سرمایه‌گذاری تلفنی، سوالات خود را با یک مشاوره با تجربه مطرح کنند. بدون آنکه بخواهند وقت و هزینه قابل توجهی را صرف کنند. افراد در این روش مشاوره می‌توانند با صرف زمان کمتر با چندین مشاور سرمایه‌گذاری مشورت کنند و از نظرات آنها مطلع شوند. اما با خدمات مشاوره سرمایه‌گذاری تلفنی نمی‌توان در برخی حوزه‌ها به صورت اساسی و اصولی برای سرمایه‌گذاری خود برنامه‌ریزی کرد و برخی خدمات در این حوزه نیاز به مشاوره حضوری دارد.

برخی وظایف مشاور سرمایه‌گذاری

1- اعلام راهکارهای افزایش سوددهی: یکی از وظایف مشاور سرمایه‌گذاری، اعلام راهکارهای افزایش سوددهی به شرکت‌ها یا افراد سرمایه‌گذار است. در واقع، مشاور سرمایه‌گذاری باید با استفاده از گزارش‌های موجود در بازار سرمایه و داشتن اطلاعات کافی در باب بدهی‌ها و موجودی‌های سرمایه‌گذار یا شرکت، راهکارهای لازم را جهت بهبود روند مالی و اقتصادی پیش گیرد.
2- حفاظت تمام و کمال از مسیر مالی شرکت یا فرد سرمایه‌گذار: از آن‌ جا که مشاور سرمایه‌گذاری کاملاً به موجودی و بدهی‌های شخص سرمایه‌گذار یا شرکت واقف است، می‌تواند به طور تمام و کمال از مسیر مالی که سرمایه‌گذار قصد ورود به آن را دارد حفاظت نماید تا سرمایه‌گذار در روند جریان مالی خود دچار ضرر و زیان نشود.
3- یافتن راه‌های کاملاً قانونی و اصولی بدون سلب مسئولیت: بیشتر روش‌های سرمایه‌گذاری با درصدی از ریسک و خطر همراه هستند و فقط سرمایه‌گذاری در دارایی‌هایی، مانند سپرده‌گذاری در بانک یا سرمایه‌گذاری در اوراق خزانه، ریسک پایینی دارند و از بازدهی مشخص، قطعی، اما محدود برخوردارند. در مقابل این نوع سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری در بازار بورس هم وجود دارد که بازدهی بالاتری برای سرمایه‌گذار دارد.
فقط باید با کمک مشاور سرمایه‌گذاری که بر مدیریت سرمایه مسلط است، اقدام به این کار نماید و مشاوره‌ی لازم را جهت بهره‌گیری از راه‌های کاملاً قانونی و ریسک‌پذیر در اختیار سرمایه‌گذار قرار دهد تا سرمایه‌گذار متناسب با ریسک بیشتر، به بازدهی بیشتر دست پیدا کند.
4- تحلیل روانی بازار: یکی از اصلی‌ترین وظایف مشاور سرمایه‌گذاری تحلیل روانی بازار برای سرمایه‌گذار است.

شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری

شرکت‌‌های مشاوره سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای مالی در کشور می‌توانند نقش بسزایی در تأمین مالی بنگاه‌‌های اقتصادی ایفا کنند. یکی از مهم‌ترین وظایف مؤسسات ارائه‌ دهنده خدمات مالی، کمک به بنگاه‌‌‌های اقتصادی در تأمین منابع مالی و معرفی فرصت‌‌های سرمایه‌گذاری سودآور به سرمایه‌گذاران است.
شرکت‌‌های مشاوره سرمایه‌گذاری و سایر نهادهای مالی که خدمات مشابهی را ارائه می‌کنند، با دارا بودن تحلیل‌گران و متخصصان، فرصت‌‌های سرمایه‌‌گذاری بهینه را شناسایی و با توجه به میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران، راهنمایی‌های لازم را به آنها ارائه می‌دهند.
ارائه‌ خدمات مشاوره به سرمایه‌گذاران باید از طریق یک نظام قانونمند انجام شود تا فقط افراد یا نهادهایی که از صلاحیت و توانایی لازم برای این کار برخوردار هستند بتوانند به سرمایه‌گذاران در امر سرمایه‌گذاری مشاوره دهند. این نهادها به دلیل تخصصی که در حوزه سرمایه‌گذاری دارند، با ارائه مشاوره‌‌ها و تصمیم‌گیری‌های مناسب می‌توانند نقش اساسی در کاهش تورم، افزایش تولید و بهبود کارآیی اقتصاد داشته باشند و از این طریق موجبات رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی را فراهم نمایند.
تصویب قانون بازار اوراق بهادار در آذر ماه ۱۳۸۴، آغازی بر توسعه نظام مالی کشور بود و یکی از مهم‌ترین نتایج تصویب این قانون، ایجاد بسترهای قانونی لازم برای تشکیل نهادهای مالی جدید در بازار سرمایه کشور از جمله شرکت‌‌های مشاوره سرمایه‌گذاری بوده است.
در بازار سرمایه ایران براساس دستورالعمل تأسیس و فعالیت مشاور سرمایه‌گذاری مصوب ۱۳۸۹، تصدی به فعالیت مشاوره سرمایه‌‌گذاری، مستلزم دریافت مجوز فعالیت از سازمان بورس و اوراق بهادار است.
دارایی‌‌های اصلی شرکت‌‌های مشاوره سرمایه‌گذاری مانند سایر شرکت‌‌های خدماتی، منابع انسانی و مهارت‌‌های حرفه‌ای آنان است که در ترازنامه ثبت و گزارش نمی‌شوند. بررسی ترکیب و کیفیت دارایی‌‌‌های شرکت‌‌های مشاوره سرمایه‌گذاری، نشان می‌دهد، دارایی‌‌‌های این شرکت‌‌ها تا حدود قابل ملاحظه‌ای صرف سرمایه‌‌گذاری‌‌‌های مطمئن و قابل قبول از قبیل خرید ساختمان اداری مورد نیاز برای فعالیت، طبق دستورالعمل و سرمایه‌‌گذاری در اوراق بهادار شده است.
یکی از مواردی که بر دامنه فعالیت و سودآوری شرکت‌‌‌های مشاوره سرمایه‌‌گذاری تأثیر دارد، فضای کسب و کار حاکم بر بازار سرمایه کشور است. فعالیت اصلی این شرکت‌ها، ارائه خدمات مشاوره سرمایه‌گذاری می‌‌باشد که به موازات رونق و رکود بازار سرمایه، حجم فعالیت اصلی این شرکت‌‌ها نیز افزایش و کاهش ‌یابد.

0 0 رای ها
امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها